Apple vydal iOS 12.1.2 – opravuje problémy s eSIM aktualizováno

Apple vydal iOS 12.1.2 – opravuje problémy s eSIM [aktualizováno]
2018-12-18T06:35:32+02:00
• 18. 12. 2018

Aktualizováno 18. 12.

Apple právě dnes vydal novou verzi mobilního operačního systému pro iPhony a iPady. Novinka nese označení iOS 12.1.2 (16C101) a dle oficiálního seznamu opravuje problémy s aktivací eSIM na modelech Phone XR, iPhone XS a iPhone XS Max. Dále mělo dojít na opravu komplikací s konektivitou těchto modelů v Turecku.

Dle některých zdrojů ale právě tato verze iOS směřuje na patentové komplikace, které má Apple v Číně se společností Qualcomm. Vzhledem k tomu, že není jasné, co se konkrétně změnilo v systému, nelze tuto zprávu považovat za oficiální, jen je to velmi pravděpodobné. Samozřejmě je otázkou, jestli aktualizace systému dokáže vyřešit právní komplikace kolem patentu.

Původní článek 13. 12.

Jak jsme již uvedli v několika článcích, Apple od prvního iPhonu vydal celou řadu verzí iOS. Často se jednalo o velmi dobré systémy, které iPhony jen zdobily. Jakmile ale Apple představil iOS 7, šlo to s mobilním operačním systémem opravdu z kopce.

Hlavním problémem bylo a stále je, že od verze iOS 7 není optimalizace a stabilita systému úplně dokonalá. A právě na skvělou optimalizaci vždy Apple lákal nové zákazníky. Společnost si však pro nás připravila nové iOS 12.

iOS 12.1.2 přináší drobné změny

Už od prvních betaverzí bylo jasné, že iOS 12 bude opravdu skvělý systém. Vše fungovalo hladce, rychle a hlavně spolehlivě. Nakonec jsme se dočkali finální verze, která nebyla vůbec špatně odladěna. 

To ale Applu stále nestačí, z iOS 12 chce udělat skutečně „dokonalý“ systém. Na základě tohoto faktu se rozhodl zveřejnit první veřejnou beta verzi iOS 12.1.2. Nová aktualizace přináší opravy chyb, které byly nalezeny v současné verzi iOS 12.1.1. 

Samozřejmě se nejedná o kdo ví jak velkou aktualizaci, spíše jde o vyhlazení drobných chybiček. Na druhou stranu jsou i takovéto malé instalační balíčky velmi důležité. Mnohdy do nich Apple implementuje také bezpečnostní záplaty. To ale není vše. Společnost s logem nakousnutého jablka si pro nás připravila také veřejné beta verze tvOS 12.1.2 a macOS 10.14.3. 

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat