Apple odkoupil další startup, tentokrát společnost Silk

Apple odkoupil další startup, tentokrát společnost Silk
2018-11-24T14:33:26+02:00
• 24. 11. 2018

Americká společnost s logem nakousnutého jablka získala technologii pod názvem Silk Labs. Ve své podstatě tato technologie slouží pro zjednodušení AI softwaru pro chytré reproduktory, kamery a podobně. 

Zajímavé je, že akvizice proběhla již počínaje letošního roku. Potvrdil to mimo jiné i samotný tiskový mluvčí společnosti Silk. Apple v tomto případě získal nejen technologii samotnou, ale také zhruba deset zaměstnanců. Pojďme se tedy na celou akvizici podívat podrobněji. 

Apple odkoupil Silk technologii

Apple údajně tento startup odkoupil na začátku tohoto roku. Společnost Silk na svých webových stránkách uvádí, že její technologie může být využívána pro zabezpečení domu, maloobchodní analytiku, sledování různých balíčků, digitální zobrazení, řízení přístupu, sledování parkoviště (pomocí kamer) a tak podobně. 

Silk samozřejmě svou technologii popisuje na svých stránkách, ovšem nikde není ani zmínka o tom, jak by s ní měl Apple naložit. Velmi jednoduše řečeno, technologie je zaměřena výhradně na ochranu osobních údajů. Startup pod názvem Silk se vůbec poprvé objevil na Kickstarteru, a to zhruba před třemi lety, tedy v roce 2015. 

Apple pravděpodobně tuto technologii implementuje pro zvýšení bezpečnosti v oblasti umělé inteligence. Velkou zajímavostí je, že Silk založil bývalý zaměstnanec Mozilly, Andreas Gal. 

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat