Instagram představil novou funkci Nametags

Instagram představil novou funkci Nametags
2018-10-09T11:49:37+02:00
• 9. 10. 2018

Sociální síť Instagram, potažmo Facebook, si je moc dobře vědoma toho, že uživatele čas od času službu opustí. Nejde o úplné opuštění, spíše jako že aplikaci zavřou či ji neotevírají tak často, jak by si firma představovala. 

Jistě to sami moc dobře znáte – procházíte aplikací skrz naskrz a nic zajímavého už najít prostě nemůžete. Proto se aplikaci rozhodnete zavřít a obsah začnete čerpat jinde. A to je přesně důvod, proč nyní Instagram přichází hned s dvojicí nových funkcí. 

Funkce jsou navrženy tak, aby vás propojily s dalšími lidmi a diverzifikovaly graf. Aktualizace je samozřejmě dostupná v globálním měřítku a k dispozici je nejen na operačním systému iOS, ale také Android. Pojďme si jednotlivé funkce představit. 

Nametags aneb skenování kódů

Instagram představil novinku v podobě Nametags. Na první pohled se zdá, že se jedná o klasické skenování QR kódu, ovšem opak je pravdou. Ve své podstatě jde o přizpůsobitelné kódy přístupné z nabídky vašeho profilu. Ty mohou být následně skenovány, čímž se uživatel okamžitě dostane na váš profil. 

Vlastní Nametag můžete různě měnit, vylepšovat. To znamená, že si jej můžete libovolně upravit, například jako já použijete emotikon v podobě „hovínka“. K dispozici je ale také prostor pro vaše selfie a tak podobně. Skvělé na této funkci je, že si vlastní Nametag můžete vložit na své webové stránky, popřípadě poslat na sociální média – WhatsApp, Messenger a tak dále. Je však velmi překvapující, že jsme na tuto funkci museli čekat tak dlouho, neboť ji konkurenční platforma Snapchat nabízí již od roku 2015. 

Co se druhé novinky týká, společnost Instagram začíná testovat školní komunity na různých univerzitách v USA. Díky této možnosti se budete moci připojit k síti vašeho univerzitního systému a přidat si jej do svého profilu. Pomocí toho pak můžete najít lidi ze stejné školy a seznámit se s nimi. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat