Huawei představil „nabíjecí stanici“ s 1TB diskem

Huawei představil „nabíjecí stanici“ s 1TB diskem
2018-10-20T14:34:25+02:00
• 20. 10. 2018

V týdnu jsme se dočkali představení nové série Mate 20 od společnosti Huawei, zejména pak Mate 20 Pro. Mezi příslušenství patří například chytré hodinky Watch GT, ale jak se ukazuje, nejedná se o jediný produkt, který je určen pro nové smartphony. Huawei si nachystal celkem zvláštní nabíječku s 1TB diskem, nebo by se novinka dala popsat jako 1TB disk s možností nabíjení smartphonů.

Zálohování během nabíjení

Huawei vytvořil celkem atypické příslušenství, které nabízí nabíjení při hodnotách 5V/2A, 9V/2A a 5V/4.5A a zároveň poskytuje možnost zálohování dat z mobilního telefonu na vnitřní 1TB úložiště. Vše se tak děje skrze USB C kabal, ale netušíme, jaký standard je použit. Huawei jen uvádí, že lze přenést 10 fotografií ve vysokém rozlišení za jednu sekundu.

Samotní stanice není dodávaná s nabíječkou, takže musíte použít tu, kterou máte od mobilního telefonu. Bohužel zde není podpora 40W nabíječky, kterou se Huawie chlubí u série Mate 20. Stanice jako taková je odolná proti potřísnění vodou a je dodávaná jen v jednom barevném provedení.

Při napojení mobilního telefonu dojde k automatickému zálohování a nabíjení současně. Uložená data lze procházet přes mobilní aplikaci, přičemž lze stanici propojit s počítačem pro následnou správu. V tuto chvíli neznáme konečnou cenu a nevíme, jestli se tato novinka dostane do Evropy. Využili byste tento typ příslušenství? Nebo vám stačí možnosti cloudových úložišť?

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat