Google Gboard získává Clipboard Manager aktualizováno

Google Gboard získává Clipboard Manager [aktualizováno]
2018-10-26T11:40:42+02:00
• 26. 10. 2018

Aktualizováno 26. 10.

Teprve před několika dny jsme se dozvěděli, že Google chystá správce schránky pro klávesnici Gboard. Jak se zdá, funkce dosáhla úrovně, kdy je připravená k testování. Právě v nejnovější beta verzi (7.7) klávesnice je novinka k dispozici. Pakliže si ji chcete vyzkoušet, můžete se zapojit do beta testování, nebo si stáhnout APK balíček této verze.

logo-app Gboard – klávesnice od Googlu Google LLC Zdarma ANDROID

Původní článek 23. 10.

Google připravuje další novinku pro svou klávesnici Gboard. Nedávno jsme se dočkali možnosti plovoucího zobrazení a nyní je na řadě Clipboard Manager, tedy správce schránky, kam si ukládáte text pro opakované použití.

Clipboard Manager

Do této chvíle jste měli možnost si do schránky uložit jen jeden vybraný textový řetězec, ale v dohledné době se nabídne správce uložených textů. Novinka se nachází již v aktuální verzi aplikace (7.7), ale doposud nebyla aktivovaná. S největší pravděpodobností Google aktualizuje nastavení skrze své servery, takže nebude potřeba vyhlížet další aktualizaci. Na XDA Developers se podařilo Clipboard Manager aktivovat manuálně, díky čemuž získáváme první pohled na novou funkci.

Clipboard Manager

Novinka bude k dispozici skrze menu aplikace, ale také se bude nabízet skrze rychlé volby nad klávesnicí. V základu najdete ve správci všechny zkopírované texty, které budete moci mazat, případně je zde i přidávat. Mezi zajímavé možnosti bude patřit připnutí, takže si můžete například můžete zjednodušit cestu k nejčastějšímu textu, který budete chtít používat.

Zatím si tedy musíme počkat, až Google zavelí a nový správce schránky bude aktivní pro všechny uživatele. Jestli bude novinka i pro iOS verzi, zatím nevíme.

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat