Tim Cook se vyjádřil k cenám iPhone Xs: „chceme sloužit všem“

Tim Cook se vyjádřil k cenám iPhone Xs: „chceme sloužit všem“
2018-09-14T18:29:45+02:00
• 14. 9. 2018
13

Společnost Apple se na své podzimní konferenci pochlubila s novými vlajkovými modely iPhone Xs a iPhone Xs Max. Mimo jiné také Apple představil iPhone Xr, který se svými parametry řadí spíše do vyšší střední třídy. 

Bizarní ovšem je, že ze strany jablečného giganta je vyšší třída ve stejné cenové kategorii, jako vlajkové modely konkurenčních značek. Cena se pohybuje od 22 490 Kč včetně DPH. Za takovou cenu byste sehnali zatraceně nadupaný smartphone s Androidem. 

Na druhou stranu, jedná se pouze o nástupce iPhonu 8, tudíž je cena, řekněme, ještě přijatelná v porovnání s vlajkovou lodí. Za nejvyšší verzi loňského iPhonu X jste zaplatili zhruba 35 000 Kč vč. DPH. Dneska za iPhone Xs Max s 512 GB zaplatíte neuvěřitelných 43 490 Kč – jedná se o nejdražší telefon, který kdy Apple představil. 

Levnější model tak nyní dává větší smysl a v porovnání s vlajkovou verzí je za pár korun. Tim Cook sám v rozhovoru prohlásil, že se Apple chce zavděčit i těm zákazníkům, kteří nechtějí za telefon platit obrovskou sumu. 

iPhone Xs aneb vše sluncem zalité

Tim Cook v rozhovoru pro Nikkei prohlásil „chceme sloužit všem“. Nevím, jestli se smát, anebo brečet. Tak či onak se ale jednalo o reakci na otázku týkající se cen iPhonů v nabídce jablečného giganta. Současný CEO Applu dále prohlásil „představili jsme nový iPhone Xr, jenž nabízí nižší cenu. Je určen pro zákazníky, kteří si chtějí užít výhody vlajkových lodí – Face ID, bezrámečkový design a další.“

To ale není vše. Tim Cook se dokonce také vyjádřil k nejdražšímu iPhonu. Dle jeho slov je tato skupina zákazníků skutečně velká (skupina, která zaplatí za telefon více než 30 000 Kč). Apple tedy strach z horší prodejnosti vůbec nemá, ba naopak. Jestliže si ale nevyberete ani jeden z nových modelů, můžete sáhnout po nějakém starším kousku. V prodeji budou stále modely iPhone 7 a iPhone 8 za nové, nižší ceny. 

Jak se vám líbí nové iPhony a co říkáte na nastavený ceník? Jde o troufalý krok, anebo je vše sluncem zalité? Dejte nám vědět do komentářů pod článek.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Proč je na fotografii cena JáTelefon X$ Max od 1099$ ? a v článku je udávaná cena 43k ? To je nějaká základní verze bez displaye?

Zdeněk Koutský

VIP 15. 9. 2018, 17:30

To jsou ceny pro americký trh. U nás v ČR se cena pohybuje okolo 43K

Ano, Americania maju v povahe sluzit vsetkym!!!!! ( vojnami). Mozte pisat o Apple, ale upravujte nadpisy.

Josef Kremlik

15. 9. 2018, 0:57

Nejde o telefony ale plně zabezpečeny systém který jiný výrobce nemá. Ano Apple iPhone je drahý a za ty peníze bych si radši koupil auto ojetý ale co nabízí android ? Otevřeny systém který muže napadnout kde kdo a co pak? Budeš naštvaný a budeš muset telefon dát do továrního nastavení. To si radši zaplatím za iPhone 7 protože už není tak dráhy a budu vědět že mám systém který je bezpečný a funguje na 100%.

Zdeněk Koutský

VIP 15. 9. 2018, 11:58

Je to tak. Děkuji za skvělý názor! :-)

Petr Hošek

14. 9. 2018, 22:05

O ničem…. Zkouší co jsou za to iovce dát…

Jan Kerestes

14. 9. 2018, 21:32

ako dlhorocny pouzivatel Apple som po predstaveni tychto „supertelefonov“ preventivne siahol na konkurencne modely android a jednoznacne je cena ako trepe Tim Cook absolutne neopodstatnena. takze idem do Samsungov, co je teraz (odhliadnuc aj od ceny) lepsi telefon (Note 9) a po zvazovani koncim s iPhonmi.

Zdeněk Koutský

VIP 15. 9. 2018, 11:58

Tohle ale přeci není důvod k přechodu, nebo snad ano? Každopádně děkuji za názor! ;)

Richard Fabián

15. 9. 2018, 15:32

Ano je, ne každý má vymyty mozek a bezhlavě koupi vše co Apple vytlačí na trh

Jaroslav Hronek

14. 9. 2018, 20:24

On si, pravděpodobně, myslí, že prodává Hradčany i se sv. Vítem. Fakt mu šiblo, vždyť je to za ty prachy strašný.

Karel Čapka

VIP 14. 9. 2018, 22:00

Jsem se od srdce zasmál! Díky!

Osobně bych to nepoužíval ani kdyby mi ty prachy zaplatili oni. Proč? Třeba proto, že chci bez problémů využívat bluetooth k telefonování a připojení ostatních zařízení. Dál placení mobilem což Apple u nás taky neumí. A ty problémy když si do toho chcete přidat jednoduše hudbu, nebo filmy v jiném formátu. Velký omezení systému celkově. Ne nedal bych jim ani korunu a po těch cenách co letos předvedli už vůbec ne, ani kdyby to ty základní věci co fungují na Androidu za 3,5 tisíce (Nokia 3.1) umělo.

Zdeněk Koutský

VIP 15. 9. 2018, 11:57

Však na iPhonu můžete bez problémů využívat Bluetooth k telefonování a připojení ostatních zařízení. Platit iPhonem taktéž lze, jen bohužel ještě ne u nás. Hudba se přidává velmi jednoduše.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat