Samsung představil rychlejší RAM pro smartphony

Samsung představil rychlejší RAM pro smartphony
2018-07-17T08:46:14+02:00
• 17. 7. 2018

Před uvedením jakéhokoliv top modelu od společnosti Samsung se vždy dočkáme menších, ale o to významnějších novinek. Zpravidla totiž představuje technologie, které se nakonec objeví v nadcházejícím top modelu. Nedávno jsme se dočkali nového procesoru a nyní zde máme novinku v podobě nových paměťových čipů LPDDR5 DRAM.

První 1GB LPDDR5 DRAM

Samsung se pochlubil, že jako první na světě vyvinul nové paměťové čipy LPDDR5 DRAM založené na 10nm technologii. Každý z nich má velikost 8 Gb, což je 1 GB. Jedná se o standardní velikost, v jaké se vyrábí a záleží již jen na výrobci smartphonů, kolik jich osadí do samotného zařízení. Velikost bychom tedy měli, ale hlavně záleží na spotřebě a rychlosti. V tomto ohledu Samsung udělal další krok a nové čipy jsou 1,5x rychlejší než současné LPDDR4x, které se používají nejen v top modelech.

Konkrétně je maximální rychlost 6,4 Mbps, současné čipy dosahují na 4,266Mbps. V tomto ohledu se jedná o významný posun, ale u toho Samsung nezůstal. Zaměřil se také na snížení spotřeby. Čipy totiž mohou snížit provozní napětí na 1,05 V z 1,1 V, díky čemuž se sníží spotřeba energie, ale na druhou stranu dojde ke snížení přenosové rychlosti na 5,5 Mbps. I tak budou rychlejší než současná generace.

Samsung uvádí, že nové paměťové čipy byly designovány na éru 5G technologií a také pro využití v rámci umělé inteligence. Sice není zde ani jedna zmínka, kdy a v jakém zařízení se tato novinka objeví, ale můžeme předpokládat, že se tak minimálně stane u Galaxy S10.

Zdroj: news.samsung.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat