Android Automotive dostane Play Store a další vylepšené funkce

Android Automotive dostane Play Store a další vylepšené funkce
2018-05-08T10:29:32+02:00
• 8. 5. 2018
1

Google toho má pro nás na zítřejší I/O určitě připraveného mnoho. Předčasně ale odhalil některé informace ohledně automobilů. Dojde totiž k výraznému vylepšení Android Automotive a nových funkcí se dočká také Android Auto.

Android Automotive je plnohodnotná Android platforma vytvořená speciálně pro auta, která byla představena na I/O v roce 2016. Na rozdíl od Android Auto nepotřebuje k fungování váš telefon. Celý informační systém vozu totiž běží na samotném Androidu. Vývoj této platformy pokračuje a některé novinky byly představeny na CES 2018, i když se jich koncoví uživatelé zatím nedočkali.

Odkaz na animaci

Nyní Google s Volvem oznámili, že spolupracují na vytvoření platformy a integraci Obchodu Play, Google Map a Asistenta Google do informačního systému Sensus. Aplikace z obchodu budou pochopitelně pro automobily optimalizovány. Stejně tak Mapy budou mít přístup k aktuální dopravní situaci a nabídnou užitečná data při vaši cestu. Pomocí Asistenta budete moci ovládat elektroniku v autě, jako je například klimatizace.

„První automobil založený na systému Androidu představíme až v průběhu několika let,“ zní z Volva.

Na co ale nebudeme muset čekat tak dlouho, jsou novinky týkající se Android Auto. Jelikož Google nelpí tolik na UI, budou mít vývojáři hudebních aplikací k dispozici více šablon, rozvržení a důraz bude kladen na obrázky. Vylepšení by se mělo dočkat rovněž vyhledávání hudby. Hudbu bude možné vyhledávat v libovolné aplikaci z hlavního automatického vyhledávání a k dispozici bude více než jen jeden výsledek. Dále nebude chybět skupinové zasílání SMS zpráv nebo podpora RCS.

Odkaz na animaci

Chcete se podílet na vývoji pro Android Automotive?

Google zároveň vybízí vývojáře, kteří se zajímají o vytváření aplikací pro automobily, aby sledovali část I/O věnující se právě Android Automotive. Kromě toho bude součástí prezentace demo náhled budoucího informačního systému automobilky Volvo. Představí se taky nové funkce Android Auto ve spolupráci s firmami jako Pandora, Spotify, WhatsApp, Android Zprávy, Knihy Play a Hudba Play.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Sasha MEDIAUNIT

4. 2. 2019, 11:27

Jo, android jsem v autě vždy chtěl mít :) A nyní, díky tomuto: https://www.2din.cz/autoradia-android-pro-origo-autoradia/ toho konečně dosáhnu :D vlastně se jedná o takové android rozšíření – přidání systému android do vozidla a to bez nutnosti měnění celého autorádia :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat