Twitter údajně pozastavuje účty pro nevhodné tweety

Twitter údajně pozastavuje účty pro nevhodné tweety
2018-04-20T14:15:45+02:00
• 20. 4. 2018

Twitter je velmi rozšířená sociální síť. Je tedy samozřejmostí, že je třeba se o celou službu nějakým způsobem starat. To sice Twitter dělá, ale v tomto ohledu způsobem, který nemusí být pro spoustu uživatelů příjemný. Má jisté zásady, které uživatelům zabraňují odesílání určitých věcí. Ty se týkají výhrůžek, sebepoškozování apod. Co je však zajímavé, je to, že Twitter dočasně pozastavuje účty, které tato pravidla porušily, a to dávno i v minulosti.

Twitter vyjímá nevhodné prvky z kontextu

Dočasně blokovat účty, jejichž uživatelé se nevhodně vyjadřují, může být sice trochu přehnané. Zvlášť, když vezmeme v potaz, že některé účty totiž dostaly pozastavení poměrně neprávem. Dle zdrojů totiž sociální síť vytrhává tyto nevhodné prvky z kontextu vět.

Uživatel @berges v roce 2010 obsahoval „zabijte mě“, i když to jednoznačně nebylo myšleno vážně. Uživatel si ve svém tweetu stěžoval na služby operátora Vodafone. Dle něj byly až příliš drahé a nekvalitní. Na konec tohoto tweetu dodal jisté „kill me“, kvůli kterému Twitter zablokoval tento účet. Další pozastavení účtu se týkalo uživatele @aashnaaaugh. Ten pouze žertovně urazil jiného uživatele, což bylo zřejmé, že se jedná o vtip. Tento uživatel, jak jsem zmínil, se také bohužel dočkal pozastavení účtu.

Twitter samozřejmě na tuto záležitost reaguje a říká, že se nejedná o automatické odstranění:

Sebepoškozování je extrémně složitá a citlivá záležitost s vážnými následky. Je to tedy třeba brát vážně. Povolujeme příspěvky od uživatelů, kteří se v nich snaží popsat svojí těžkou situaci či hledají pomoc. Bohužel se zde často objevují příspěvky, které sebepoškozování propagují a povzbuzují k němu či jej vyjadřují. Ano, kontext je velmi důležitý, pokud se jedná o příspěvky, které mají reálně co dělat se sebepoškozováním. Např. uživatel může napsat „Moje oblíbená restaurace je zavřená, chci se zabít.“ Zde je jasný příklad toho, že se jedná o žert. My však neodstraňujeme tyto příspěvky automaticky, ale na základě uživatelské odezvy. Recenze je velmi důležitá.

Twitter tedy vysvětlil, že je třeba na kontext brát ohled, ale tyto dva druhy příspěvků je nutno nějakým způsobem odlišit. Ohledně této záležitosti je již třeba si udělat vlastní názor, zda je dobré účty pozastavovat kvůli prostému žertu, avšak za účelem eliminace špatných vlivů na komunitu.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat