Xperia XZ2 Compact byla zachycena na fotografii

Xperia XZ2 Compact byla zachycena na fotografii
2018-02-21T08:44:41+02:00
• 21. 2. 2018
4

Jeden ze čtenářů zanechal v komentáři na zahraničním serveru Xperia Blog údajnou fotografii nového, dosud nepředstaveného modelu Sony Xperia XZ2 Compact. Tohoto modelu bychom se podle všeho měli dočkat již na Mobile World Congressu 2018 v Barceloně, který se bude konat již koncem tohoto měsíce.

Uživatel, který komentář pod příspěvkem zanechal, tvrdí, že zařízení vedle Xperia Z5 Compact je ve skutečnosti pouze prototypem modelu Xperia XZ2 Compact. Dále bylo uvedeno, že mobilní zařízení na fotografii nemusí nutně ve finále takto vypadat. Jinými slovy, jedná se o prototyp. Na MWC 2018 se tedy můžeme dočkat lehce odlišného telefonu.

Xperia XZ2 Compact – bez 3,5 mm jack konektoru

Telefon, který se na fotografii objevuje, disponuje zakřivenou spodní částí, jež se odchyluje od obvyklého designu – klasické blokové desky společnosti Sony. Uživatel pod pseudonymem Grisha také uvedl, že smartphone nenabízí standardní 3,5 mm jack konektor pro připojení drátových sluchátek. Zajímavostí však není ani tak absence tohoto konektoru, jako spíše přesunutí čtečky otisků prstů. Ta bude s největší pravděpodobností umístěna na zadní straně telefonu (tak jako u Xperia XA2).

V komentáři bylo také připsáno, že konečný design bude nabízet o trochu menší horní rámeček. Navíc podle Grishy se jedná o finální podobu telefonu. Jde samozřejmě pouze o uniklou fotografii a nelze se na ní spolehnout. Ovšem pravdou je, že chytré telefony značky Sony už nějakou tu konstrukční změnu potřebují.

Na internetu se mimo jiné spekuluje, že tento nový model by měl obsahovat procesor od Qualcommu, přesněju Snapdragon 845. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 4 GB. Telefon dále nabídne nejnovější operační systém Android 8.1 Oreo a baterii s kapacitou 3 000 mAh. Podle všeho má být však největším lákadlem 5palcový displej s poměrem stran 18: 9.

Nechme se tedy překvapit, co si pro nás společnost Sony připraví. Jakmile zjistíme více, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím článku. Informace mimo jiné získáme jako první, neboť náš tým Dotekomanie bude na MWC 2018 plně k dispozici.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Snad ten nudloidní displej nedají :)

Zdeněk Koutský

VIP 21. 2. 2018, 12:13

Uvidíme. Displej má být údajně 5palcový a bez postranních rámečků. Taktéž by se mělo jednat o nejnovější Gorilla Glass :-)

alois navratil

21. 2. 2018, 10:42

5 palcovej compact jo? ????????

Zdeněk Koutský

VIP 21. 2. 2018, 11:11

Ano. XZ2 pak bude nabízet 5,7palcový displej.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat