Facebook si začíná pohrávat s 3D příspěvky

Facebook si začíná pohrávat s 3D příspěvky
2018-02-21T07:46:30+02:00
• 21. 2. 2018
1

Facebook se snaží rozšířit možnosti zveřejňování obsahu. Za poslední dobu jsme se dočkali velkého rozmachu videí, přičemž jste si mohli všimnout příspěvků s 360° fotografiemi a videi. Zřejmě je to málo a Facebook představuje další formát, který se zaměřuje na přímé použití 3D.

3D příspěvky i z mobilů

Od dnešního dne se budete moci setkat s příspěvky obsahující 3D objekty. Ty si můžete prohlížet z nejrůznějších úhlů – k otáčení stačí myš nebo jen posouvání prstu po displeji svého smartphonu. Facebook prr tento typ příspěvků nabízí podporu souborů ve formátu glTF 2.0.

Jsou podporovány nástroje jako webová galerie Oculus Medium, modelový software Modo a dokonce byla přidána podpora aplikace 3D Creator, kterou najdete na některých modelech smartphonů od společnosti Sony. V dohledné době bude přidána podpora pro Poly od Googlu.

Facebook již nyní spolupracuje s některými společnostmi, které zveřejnily první 3D příspěvky. Vzhledem k podpoře mobilních telefonů, budou moci sdílet své výtvory i běžní uživatelé – funkcionalita tak nebude omezena jen na partnery a vybrané subjekty. Ukázky 3D příspěvků si můžete prohlédnout skrze odkazy níže:

Facebook tak v podstatě nabízí další nástroj i k propagaci produktů, jelikož nyní budou moci společnosti nabídnout uživatelům kompletní pohled třeba na nově představený mobilní telefon, nový nábytek, auto nebo cokoliv jiného, a to rovnou ve 3D formátu.

Zdroj: ausdroid.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ta svoboda a konec šmírování když smažete účet. Jo to byl tenkrát skvělý pocit. Pro spoustu lidí sem sice zemřel ale co s takovými šmejdy co si hrají na kamarády jen na sociálních sítích.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat