Immersion žaluje Apple za porušení patentů technologie Haptic

Immersion žaluje Apple za porušení patentů technologie Haptic
2018-02-01T07:39:33+02:00
• 1. 2. 2018

Již před dvěma lety, tedy v roce 2016, podala společnost Immersion hned dvě žaloby na amerického giganta Apple. V obou obvinění je uvedeno, že celosvětově uznávaný technologický gigant porušil některé patenty společnosti Immersion, přičemž první obvinění se týká iPhonu 6, 6 Plus, 6s a 6s Plus, a také Apple Watch, Watch Sport a Watch Edition.

Druhé obvinění se naopak týká řady MacBook a MacBook Pro. Společnost Immersion též podala stížnost na americkou komisi pro mezinárodní obchod (ITC), která vyšetřování zahájila pro údajné porušení patentů. Jednání trvá již několik měsíců, ovšem až nyní přišla firma Immersion s oznámením, že se obě společnosti – Apple a Immersion – domluvily na mimosoudní dohodě.

Jen aby bylo jasné, o co vlastně ve skutečnosti jde. Immersion Corporation je společnost zabývající se technologií Haptic, kterou mimo jiné používá také Apple ve svých iPhonech, chytrých hodinkách a Mac počítačích. Podle společnosti Immersion, Apple při výrobě svého Hapticu porušil hned několik patentů.

Apple není jediným obžalovaným

Immersion Corporation mimo jiné ve svém prohlášení uvedl, že podmínky pro vypořádání jsou důvěrné. To je samozřejmě také důvod, proč o dohodě nemáme mnoho podrobností. Podle zahraničního serveru Engadget se bude jednat o globální dohodu, což v praxi znamená, že se bude vztahovat na podnikání obou společností jak na území USA, tak i mimo něj. Americká společnost sídlící v Cupertinu samozřejmě s licencí některých technologií Immersion souhlasila, není ale jasné, zda se jedná o všechny patenty uvedené v obou žalobách.

Apple rozhodně nebyl a nebude jedinou společností, na kterou se Immersion Corporation zaměří. Firma již předtím podala několik žalob na Microsoft, Sony a Google.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat