Facebook získává novou funkci ID ověření od Confirm.io

Facebook získává novou funkci ID ověření od Confirm.io
2018-01-29T16:50:41+02:00
• 29. 1. 2018
1

Facebook se v poslední době odhodlává ke spoustě novým krokům. Jedním z nich je nový způsob ID ověření od společnosti Confirm.

Confirm nabízí takzvané „API“, které umožňuje společnostem jednoduše a velmi rychle ověřit něčí identifikační kartu. Mluvíme zde o řidičských a občanských průkazech. Doordash, společnost pro rozvážení jídla, využívala těchto benefitů. Službu používala pro ověření jejich řidičů. Notarize, online notářská služba využívala těchto možností, aby měla přehled o zákaznících a o tom, jaké dokumenty otevírají.

Confirm uvedl:

„Když jsme s Confirmem začínali, naším úkolem bylo vytvořit důvěryhodnou platformu sloužící pro identifikaci, na kterou mohou navazovat další ověřovací služby. Nyní jsme připraveni udělat další krok na naší cestě, tentokrát společně s Facebookem. Tento krok pro nás znamená, že veškeré současné nabídky softwaru pro identifikaci budou zrušeny.“

Velký krok pro společnost Confirm

Dle slov Confirmu společnost nově oznámila spolupráci s Facebookem. Zde možnosti, které Facebook získal od Confirmu, budou sloužit jako další úroveň zabezpečení a ověření identity. Pomohou však také uživatelům, kteří mají zablokovaný účet či ztratili přihlašovací údaje. Totéž platí i ohledně odcizení a napadení účtu. Jak společnost Confirm uvedla, všechny její nabídky budou bohužel zrušeny. Identifikační společnost se chce naplno věnovat Facebooku.

TechCrunch uvedl, že v září minulého roku bylo možné zaznamenat testování nové funkce. Testovaná funkce Facebooku umožňovala odemknout účet pomocí selfie. Již od roku 2013 lidé mohli využívat jisté funkce na podobné bázi. Pokud měl uživatel zablokovaný účet, mohl jednoduše využít zaslání fotografie, která byla jím k účtu přiřazena.

Tyto funkce byly však poněkud nedotažené nebo nenabízely výhodný potenciál. Díky nové spolupráci tým Confirmu pomůže Facebooku tyto zmíněné možnosti zefektivnit a zesílit. Jednoho dne tedy Facebook může v několika situacích sloužit jako vaše ID karta. Stejně jako u iPhonu X, jeho FaceID by mohlo být zpřístupněno aplikacím třetích stran a tím sloužit pro identifikaci a zabezpečení pro jiné aplikace.

Budoucnost by tedy mohl vést k plné digitalizaci všech identifikačních dokladů. Nechme se překvapit, co tato spolupráce ve finále přinese.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Martin Graulich

29. 1. 2018, 19:47

Tak tohle by se mi fakt ale nelíbilo a asi bych Facebook zrušil. Nebylo by to podle mě bezpečné…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat