Instant Apps míří do Obchodu Play

Instant Apps míří do Obchodu Play
2017-10-20T07:20:20+02:00
• 20. 10. 2017
1

Google v roce 2016 představil novinku Instant Apps, která umožňuje vyzkoušet nebo spustit aplikaci bez nutnosti instalace. Ve své podstatě se do mobilního telefonu stáhne jen to nejnutnější pro zobrazení obsahu. Aplikace se neinstaluje a využívá minimum prostředků. Až v tomto roce se technologie Instant Apps zpřístupnila všem vývojářům.

První česká „Instant Apps“ je od nás

Této příležitosti jsme využili i my a vypustili jsme do světa první českou Instant App nabízející možnost otevření našich článků na smartphonech v naší upravené verzi aplikace. Celý systém funguje velmi jednoduše. Pakliže kliknete na náš odkaz, smartphone zjistí dostupnost Instant Apps a nabídne otevření v „osekané“ verzi aplikace.

Nyní Google posouvá možnosti Instant Apps a přímo tuto technologii začíná integrovat do Obchodu Play. Ve výsledku se tak budete moci setkat u některých aplikací či her s tlačítkem „Try it Now“ (vyzkoušet nyní). Po kliknutí se automaticky do mobilu dočasně stáhne jen to nejnutnější pro spuštění nějaké části aplikace či hry. Pakliže se vám zalíbí, budete si moci nainstalovat plnohodnotnou aplikaci.

V tuto chvíli bude novinka dostupná jen u několika titulů a zřejmě i jen na pár trzích. Postupem času by mělo dojít k rozšíření a vývojáři tak budou moci dopřát ochutnávku svého díla všem, aniž by si museli instalovat novou položku.

Samozřejmě je zde stále otázka podporovaných mobilů. Google se snaží rozšiřovat dostupnost, ale stále se jedná o malé procento zařízení.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vojtěch Hořánek

20. 10. 2017, 7:27

Na Redmi Note 4 to mám

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat