Connect Watch s AsteroidOS přijdou do Evropy

Connect Watch s AsteroidOS přijdou do Evropy
2017-09-11T07:02:26+02:00
• 10. 9. 2017
3

Trh s chytrými hodinkami se může v nejbližší době rozšířit o jeden velmi zajímavý přírůstek, který si zaslouží svoji pozornost hlavně kvůli operačnímu systému. Navíc hodinky ConnectWatch nepůjdou do běžného prodeje, ale výrobce půjde cestou populárního crowdfundingu a přesněji si vybral méně známou síť Ulule s evropskými kořeny. Samotná prodejní cena je bohužel stále zahalena pod rouškou tajemství.

Přední část zabere 1,39palcový AMOLED displej s rozlišením 400 x 400 pixelů, pod nímž poběží neupřesněný procesor od MediaTeku taktovaný na frekvenci 1,39 GHz. Následně základní výbavu doplní buď 512MB paměť RAM a 4GB úložiště nebo 1GB operační paměť RAM a 8GB interní úložiště. Příjemným doplňkem bude přítomný fotoaparát s rozlišením 2 megapixely, a dokonce natočíte video v HD kvalitě.

Kampaň na Ulule

Velkou pozornost si také zaslouží open source platforma AsteroidOS, kterou vyvíjejí na linuxovém jádře a zároveň jako alternativu k systému Android Wear od Googlu. Hodinky dokáži pracovat i samostatně, pokud do nich vložíte nano SIM kartu podporující pouze 3G sítě. Samozřejmostí je možnost uskutečňování hovorů. Neznámá velikost baterie má vydržet až 4 dny plného provozu. Mezi ostatní specifikace patří třeba snímač otisků prstu.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Libor Foltýnek

11. 9. 2017, 5:36

„Skvělá“ práce, pane redaktore. Co třeba odkaz na tu kampaň?
Ohledně toho výplodu: jak vidím crowdfunding, chytám vyrážku. Naslibuje se toho hodně (ale mlhavě), tudíž vlastně netušíte, za co platíte. Zvolí se nový operační systém, tzn. nebudou aplikace a nejspíš ani aktualizace a lidem zbudou nejspíš jen oči pro pláč.
Proč píšete o tom, co někdo slibuje? Raději se zaměřte na články o věcech, které reálně existují!

P.S. Ta kampaň je tady: https://www.ulule.com/connect-watch/

Přemysl Vaculík

VIP 11. 9. 2017, 7:03

Díky za upozornění, odkaz na kampaň vložen.

Jen připomenu, že podobnou cestou kdysi šla i firma Pebble a dotáhla to docela daleko. Nikdo neví, jestli si najde hodně nebo málo zákazníků.

Libor Foltýnek

11. 9. 2017, 8:44

Dopadla přesně, jak naznačuju: skončila, poslední model se k zákazníkům nedostal a existující jsou bez aktualizací.
A je třeba vzít v potaz, že Pebble vznikly v době, kdy nebyla taková konkurence zavedených značek a nabídly něco, co jiní neměli (e-ink). A oproti těmto byly celkem transparentní :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat