Nedávný patent Applu naznačuje konkurenci ke Google Glass

Nedávný patent Applu naznačuje konkurenci ke Google Glass
2017-08-05T11:45:59+02:00
• 5. 8. 2017

Google Glass se vrací v Enterprise Edition. Projekt, který byl na pár let uložen k ledu, se vrací v další verzi se jménem Enterprise Edition, která je určená nasmlouvaným firmám. Google tak reaguje na vzestup konkurence, která se o AR a MR (rozšířená a smíšená realita) začala více zajímat a pomalu uvádí na trh vlastní chytré brýle.

Nyní se ukazuje, že podobný záměr na výroby vlastních brýlí má i Apple. Objevily se totiž patenty, na kterých jsou (možná) připravované brýle ukázané.

apple glass

Nepřeberné možnosti

Na červnové konferenci WWDC Apple představil tzv. ARKit, vývojářskou platformu, která má snadno pomoci vývojářům při tvorbě aplikací postavených na virtuální realitě. Tento nástroj bude zpřístupněn na podzim spolu s oficiálním vypuštěním iOS 11.

Koncem července byl Applem publikován tento patent, kde se píše o brýlích, které budou ukazovat speciální vrstvu přes normální svět. Tato vrstva bude uživateli ukazovat dodatečné informace k tomu, co vidí, jako popisky budov, vzdálenost od místa, na které je pohlíženo, informace o podnicích atd.

Jaké to bude mít využití, záleží na tom, jaké Apple zpřístupní aplikace pro tuto platformu a co budou moci udělat vývojáři pomocí ARKitu.

Z uvedených obrázků je nám naznačeno, že například pomocí iPadu si uživatel může nastavit určité předvolby na ovládání určitých zařízení, jako je například vyobrazen interiér auta. To asi bude muset být vybaveno systémem Apple CarPlay, aby bylo funkční spolu s brýlemi.

Pokud budou takhle všechny produkty kompatibilní, může se jednat o zajímavý projekt. Apple by navíc mohl použít Siri (spolu s neuronovou sítí) a mít tak všestranného asistenta. Vše je však zatím v patentové rovině a není vůbec jasné, zda takové brýle někdy vzniknou a pokud ano, tak není známo kdy a za kolik. Pokud bude projekt realizován, určitě nebude v letošním roce.

Zdroj: pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat