Přichází MIUI 9

Přichází MIUI 9
2017-07-27T08:40:50+02:00
• 27. 7. 2017

Poslední středu v červenci představilo čínské Xiaomi několik novinek. Hlavním trhákem bylo Xiaomi Mi 5X. Dále byl představen chytrý domácí asistent v podobě reproduktoru Xiaomi Mi AI Speaker, který cenově poráží konkurenci. Důležitým bodem pro čínského výrobce bylo i představení nové verze své nástavby MIUI. Ta již nese označení 9 a přináší výrazné změny, zvláště v rychlosti spouštění aplikací.

Zrychlení, optimalizace systému, přidání novinek

Xiaomi přichází se zrychlením systému, a to jak se samotným startem, tak se spouštěním aplikací a jejich samotným chodem. Google v květnu na I/O oznámil, že v Androidu O bude spouštění a chod aplikací celkově dvakrát rychlejší. S obdobným přístupem přichází nástavba MIUI ve verzi 9, která ale stojí na Androidu 7. MIUI 9 využívá přidělení většího prostoru v paměti a v procesoru pro aplikaci, která je zrovna spuštěná. To vše na úkor těch, které běží na pozadí. Tedy právě spuštěná aplikace bude mít dostatek místa v systému, aby mohla běžet plynule.

MIUI 9

Xaomi přezdívá novou verzi jako „Bleskově rychlý systém“, poukazuje tak na výraznou optimalizaci, kterou se jim povedlo docílit. Zatím však jen na papíře. Jak ono zrychlení bude vypadat v reálu, ještě nějakou dobu nezjistíme. Veškeré představené změny jsou uvedené pouze pro čínskou verzi ROM a ta ještě nebyla vypuštěna mezi uživatele.

Přijde do oběhu až se zahájením prodeje nového mobilu Xiaomi Mi 5X. Možná v globální verzi budou nějaké změny či obměny. Pokud však globální verze bude mít stejné nové funkce, dočkají se uživatelé též nového asistenta, který bude dělat to stejné jako konkurenční asistenti: pročte si váš telefon a pak vám řekne, kdy máte schůzku, například. Takový mírně chytřejší Google Now/Feed.

MIUI 9

Dále v asistentovi přibylo obrazové vyhledávání, které hledá obrázky nejenom na internetu, ale i mezi vašimi fotografiemi. Stačí pouze psát popis fotky vyjádřený pomocí tagů (datum, informace o fotografii nebo lokace) a nový vyhledávač by měl najít přesně ten obrázek, který hledáte. Smart App Launcher též vnímá, o čem mluvíte, co zrovna hledáte, na co se zrovna díváte a podle toho vám bude dávat například nabídku na otevření map. Nebo bude stačit zkopírovat text, který zrovna čtete a následně se vám zobrazí další instrukce, tipy, rady a náměty.

Seznam veškerých změn v systému:

  • zrychlení načítání aplikací
  • dynamická alokace zdrojů
  • akcelerace aplikací v pozadí v nutných situacích
  • kontrola přetížení jádra
  • automatické čištění systému
  • nový správce souborů
  • lepší správa cache
  • real-timové zamezování fragmentace
  • ochrana proti nestandardnímu vyloučení (čeho?)
  • zlepšená schopnost komunikace
  • zrychlení bezdrátové komunikace
  • zlepšení haptické odezvy

Zdroje: en.miui.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat