Facebook odkoupil Source3, chce tak získat tvůrce obsahu

Facebook odkoupil Source3, chce tak získat tvůrce obsahu
2017-07-27T08:20:30+02:00
• 27. 7. 2017

Americká sociální síť Facebook se nyní nachází ve velmi zajímavé fázi. V nejbližší budoucnosti musí přilákat co nejvíce tvůrců nezávislého obsahu, kteří by poté sdíleli své umění prostřednictvím News Feed. Facebook to však nebude mít vůbec jednoduché, neboť jeho hlavním úkolem bude dokázat, že tvůrci pomocí jeho služeb budou moci zpeněžovat svůj obsah. Problémem samozřejmě není jen zpěněžnění obsahu, ale například i pirátství. To je mimochodem také důvod, proč Facebook odkoupil firmu Source3.

Facebook před několika hodinami oznámil svou další akvizici. Společnost se rozhodla investovat peníze do startupu pod názvem Source3, jenž má být důležitou součástí boje ve sdílení ilegálního video obsahu.

Startup na svých oficiálních stránkách uvádí: „Díky Source3 jsme schopni rozpoznávat, organizovat a také analyzovat značkové duševní vlastnictví, a to v obsahu generovaném uživateli. Jsme velmi hrdí na to, že jsme identifikovali hned několik produktů v různých oblastech, včetně sportu, hudby, zábavy a módy.“

K celé situaci se samozřejmě také vyjádřila hlavní mluvčí společnosti Facebook Vanessa Chan „Jsme rádi, že máme možnost pracovat s týmem Source3 a učit se z jejich zkušeností.“ Source3 akvizici oznámilo na svých stránkách, kde zveřejnilo jednoduchou větu „Rozhodli jsme se pokračovat v cestě s Facebookem“. Podle všeho startup získal více než 4 miliony dolarů.

Nový tým a technologie by mohly dopomoci zlepšit celkový systém „Správce práv na Facebooku“, jenž funguje jako ID obsahu YouTube. To znamená, že tvůrci pak mají možnost svůj obsah chránit před neoprávněném nahrání na Facebook.

Zdroje: techcrunch.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat