S klony Samsungu S8 se rozhtrnul pytel, na trh přichází Leagoo KIICAA S8

S klony Samsungu S8 se rozhtrnul pytel, na trh přichází Leagoo KIICAA S8
2017-06-24T16:49:58+02:00
• 24. 6. 2017

Společnost Leagoo, založená před třemi lety, se specializuje na výrobu telefonů za co nejmenší možnou cenu. Nyní však zamířila do vyšší cenové kategorie a svým zákazníkům nabídne klon telefonu Samsung Galaxy S8. Firmě ani nevadilo vzít si i alfanumerické označení S8 od jihokorejského konkurenta. Není však jediná, kdo takto „náhodou“ má stejné označení mobilního telefonu. Vloni například firma Elephone udělala to samé a nazvala svůj telefon S7, aby okopírovala název opět od Samsungu, tentokrát od modelu Galaxy S7.

Leagoo KIICAA S8

Chystaný telefon se prakticky od Galaxy S8 nijak moc neliší. V tomto měsíci se objevilo na trhu hned několik nových zařízení, které se snažily okopírovat S8, avšak spíše svým designem připomínají pionýra v oblasti displeje skoro přes celou přední část, a to Xiaomi Mi Mix. Takovým modelem je například MAZE Aplha, který se svojí reklamou snaží hrát na Samsung Galaxy S8, ale samotným designem je spíše zmíněným Xiaomi.

Novinka od Leagoo s názvem KIICAA S8 nabídne 5,72″ se zakulacenými rohy a s rozlišením 1440 x 720 pixelů. Rozlišení obrazovky bude v poměru 18:9. Taktéž by měla přijít i verze s přídomkem Premium, která nabídne 5,9″ displej. Ještě by měla přibýt třetí verzi s dodatkovým názvem Lite – rozměry displeje u tohoto modelu však nejsou specifikovány. Na přední straně nejsou žádná hardwarová tlačítka, telefon používá softwarová tlačítka na displeji. Z druhé strany je telefon osazen čtečkou otisků prstů.

KIICAA S8 má mít duální fotoaparát, což je, jak se zdá, v letošním roce téměř povinnost. Telefon by se měl stát prvním na světě, který bude mít nový čip od MediaTeku s označením MT6763. Jde o osmijádrový procesor střední třídy vyráběný pomocí 16nm technologie. Měl by být taktován na 2 GHz a též bude osazen grafikou Mali G71 MP2 a jádry Cortex-A53. Více není o čipu zatím známo a ani výrobce ho neuvádí na svých stránkách, takže se nedozvíme nic o fotoaparátech, o konektivitě atd.

Operační paměť se bude odvíjet podle zakoupené varianty. Zákazník si bude moci vybrat z verze se 4 GB RAM a 64GB úložištěm anebo 6 GB RAM a 126GB úložištěm. Operační systém bude s největší pravděpodobností některá z verzí Androidu 7.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat