Samsung spustil výrobu čipu Exynos i T200

Samsung spustil výrobu čipu Exynos i T200
2017-06-24T11:00:29+02:00
• 24. 6. 2017

Od roku 2010 se společnost Samsung zabývá výrobou čipových sad pro chytré telefony a teprve v roce 2015 se zaměřili také na zařízení typu Internetu věcí nebo-li IoT. Po dvou letech přichází nástupce procesoru Artik, jehož název je Exynos i T200. Hardwarová novinka přešla rovnou do hromadné výroby, tudíž jihokorejský výrobce jej může klidně nasadit do plného provozu již v následujících měsících.

Exynos i T200 je postaven na 28nanometrovém výrobním procesu High-K Metal Gate (HKMG) a celkem získal dvě MCU jádra. Prvním jádrem je Cortex-R4, přičemž druhý Cortex-M0+ dokáže fungovat bez jakékoliv potřeby dalších řadičů. Následně čip má vyhrazený vlastní blok pro správu zabezpečení, díky němuž obdržel důležité šifrování dat. Oproti konkurenci byl vybaven integrovaným WiFi modulem.

Ten splňuje standardy 802.11 b/g/n, což bohatě stačí k rychlému a spolehlivému bezdrátovému spojení. Výrobce do dnešního dne neprozradil, kde by měl být procesor poprvé nasazen. Každopádně Ben Hur nepřímo naznačil, že mu nebude cizí prostředí například v automobilovém průmyslu. Koneckonců právě automobilky jsou stále poměrně obezřetní vůči platformách, jako je Android Auto nebo Apple Car Play.

Zdroj: news.samsung.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat