Motorola zřejmě chystá tablet zaměřený na lepší produktivitu

Motorola zřejmě chystá tablet zaměřený na lepší produktivitu
2017-05-05T07:59:53+02:00
• 5. 5. 2017

Motorola je považována právem za veterána mobilního průmyslu. Ačkoliv se nejedná již o samostatnou společnost a spadá pod křídla giganta Lenovo, tak stále má co říci. Například modely Moto Z ukázaly, že modulární telefon je možné vyrobit, a to v celkem přijatelné formě. Bohužel s tablety to Motorola neměla jednoduché. Poslední pokusy jsou 5 let staré a v podstatě z této části trhu firma odešla úplně.

Podle posledních informací to vypadá, že by se právě Motorola mohla pokusit o návrat do této kategorie. Je sice všeobecně známé, že právě tablety jsou na ústupu (viz poslední výsledky Applu), ale Motorola se zřejmě nechce zaměřit na běžné typy.

Připravovaný tablet má mít úhlopříčku 9 až 10 palců a nabídnout prémiový design/konstrukci. Jeho hlavní zacílení má být na produktivitu. Napovídá tomu i snímek obrazovky, kde jdou vidět dvě aplikace spuštěné vedle sebe.

Ačkoliv se nejedná o novinku, tak v tomto případě si Motorola pohrála se spodní lištou. Právě na ní bude mít každá spuštěná aplikace svou ikonu. Přes ně půjde přepínat aplikace. Jakoby Motorola šla směrem přiblížení Androidu k Chrome OS. Možná by bylo jednodušší, kdyby vznikl tablet s Chrome OS, kde již nyní jdou spouštět aplikace pro Android. Lze si také všimnout, že se v liště nachází i speciální ikona pro spuštění nabídky aplikací.

Tip: Pracuje se na BlackBerry tabletu

Budeme si muset počkat na další detaily kolem nového tabletu od Motoroly. Možná se podaří této firmě nalákat na novinku, ale nebude to mít jednoduché.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat