Galaxy S8 trpí hned několika problémy aktualizováno o vyjádření

Galaxy S8 trpí hned několika problémy [aktualizováno o vyjádření]
2017-05-05T17:53:51+02:00
• 5. 5. 2017
13

Aktualizováno 5.5.

Zeptali jsme se českého zastoupení společnosti Samsung na dané problémy a dostali jsme reakci ohledně bezdrátového nabíjení a barevného tónu displeje.

“Na základě našeho prvotního vyšetřování šlo o individuální případ, při kterém byla použita jiná než originální bezdrátová nabíječka. Galaxy S8 a S8+ jsou kompatibilní se všemi bezdrátovými nabíječkami, které byly na trh uvedeny od roku 2015 a které byly vyrobeny anebo schváleny společností Samsung. Abychom zabezpečili, že bezdrátová nabíječka bude správně fungovat, důrazně spotřebitelům doporučujeme používat s našimi výrobky pouze nabíječky schválené společností Samsung.”

„Smartphony Galaxy S8 a S8+ jsou vybavené displejem Super AMOLED, který poskytuje bohaté a živé barvy spolu s vysokou ostrostí a kontrastem. V minulosti jsme dostali zpětnou vazbu, že spotřebitelé chtějí přizpůsobit nastavení barev svých zařízení Galaxy, a poskytli jsme tak možnost v předcházejících aktualizacích softwaru. Ačkoliv mají modely Galaxy S8 a S8+ možnost úpravy barvy displeje, společnost Samsung se rozhodla uvolnit aktualizaci softwaru, která poskytne zákazníkům další dokonalenou schopnost upravit barvu podle jejich preferencí. Manuálně mohou zákazníci upravit barevné tóny displeje modelů S8 a S8+ v nastavení, konkrétně Nastavení -> Zobrazení -> Režim obrazovky -> Teplota barev.“

Zároveň také včera na naši redakční Galaxy S8 dorazila aktualizace umožňující rozšířené nastavení vyvážení bílé, tento problém je tak více méně eliminován. Problémy s originálními bezdrátovými nabíječkami budou pravděpodobně záležitostí několika málo vadných kusů. Navíc naši čtenáři, kteří vlastní Galaxy S8/S8+, totiž na žádné problémy nenarazili.

 

Původní článek 3.5.

V poslední době je již vcelku náročné vydat nový smartphone bez chyb, zvlášť pro Samsung. Po loňském fiasku s modelem Note 7 trpí i nová Galaxy S8 několika problémy. Naštěstí nejsou tak razantní. Jedná se třeba o červený nádech některých kusů, problémy s neustálým restartováním nebo problémy s bezdrátovým nabíjením.

Za vcelku fatální nedostatek je také považována absence hlasové asistentky Bixby v anglickém jazyce. Jedna z funkcí, která byla hojně prezentována jako chytrá asistentka, je tak zatím dostupná pouze v korejštině. Přitom je to právě Bixby, která má dokonce na těle zařízení svoje tlačítko. V současné době se vám tak zobrazí pouze přehled ve stylu Google Now. Tlačítko navíc nelze spolehlivě přemapovat.

Jedním z problémů může být také vypalování obrazu v displeji. To se totiž stalo jednomu uživateli po pouhém jednom týdnu. Je to ale zvláštní, jelikož Always-On displej mění při každé aktivaci svou pozici a mírně se pohybuje každou minutu. Samotné vypalování displeje je ale u AMOLED panelů běžné, děje se tak ale zpravidla po delší době. Samsung u S8 celý tento problém popřel, jelikož prý použil novou technologii, která tímto problémem již netrpí.

TIP: přečtěte si naši recenzi na Galaxy S8

Červený nádech by již měla řešit softwarová aktualizace distribuovaná v těchto dnech. I tento problém Samsung oficiálně nepřiznal, jen zmínil, že mohou existovat určité rozdíly v barvě kvůli povaze Super AMOLED panelů. Z počátku se také objevily problémy s WiFi připojením, které jsme zaznamenali i při našem testování. Ty ale opravila aktualizace, která vyšla již před několika dny.

Nakonec je tu ještě problém s bezdrátovým nabíjením. Galaxy S8 se totiž nechce nabíjet jen tak v ledajaké bezdrátové nabíječce standardu Qi, který samozřejmě podporuje. Dokonce se nenabíjí ani v originální nabíječce Samsung (Fast charching) pro bezdrátové dobíjení Galaxy S6 a S7. Je tak možné, že Samsung úmyslně tyto nabíječky blokuje a bude možné používat pouze originální určenou přímo pro S8.

Uvidíme, jak se ke všem problémům Samsung postaví. Jedná se sice o vcelku velké porodní problémy, nic ale není tak závažné, aby to bránilo používání.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Vojta Vilímec

5. 5. 2017, 14:48

Dneska jsem obdržel tu aktualizaci na lepší ovládání barev a zlepšení červeného displeje.

Mam S8+ od 20. dubna a ani jeden z vyse uvedenych problemu jsem nemel a nemam.

Ján Valkovič

3. 5. 2017, 18:31

Asi nejde o vypálenie obrazu, S8 sa tak dlho nepredáva, aby sa čosi vypálilo na displej.
Možno ide o toto
http://phandroid.com/2017/05/03/galaxy-s8-display-bleeding/

Petr Dítě

3. 5. 2017, 17:45

No nevím jakými problémy trpí některé S8 nebo S8+, ale já ho mám a další 3 kolegové od 20.4. a žádný problém jsme zatím nezaznamenali, a to včetně bezdrátové nabíječky, kdy se nabíjí zcela bezproblémově na nabíječce z S6. Tedy nevím kdo a za jakým účelem vydává takové testy či recenze. Chápu, že si kulhající jablečná konkurence platí takové zavádějící testy a recenze a jen to potvrzuje jak moc je pro některé takový telefon hřebíkem do rakve.

Měli by uvažovat o názvu Samsung 8/8+ beta

Zbynek Stekl

3. 5. 2017, 14:41

Bože to jsou články. Hlavně když to píše nezaujatej jablíčkář…

František Bednárik

3. 5. 2017, 12:08

Mám všechno příslušenství koupeno originál od Samsungu a žádný problém nemám.Bezdratove nabijim a vše funguje na 100%.
Nechápu kde teda ostatní vidí chyby.

Ján Valkovič

3. 5. 2017, 20:48

Tento a podobne clanky treba brat s rezervou. Vsetky tieto problemy pravdepodobne existuju, ale ide o vlajkovu lod najvacsieho vyrobcu. Pisalo by sa aj o probleme ktory ma celkovo len 5 ludi (posledne cislo ktore som nasiel je 700 000 predanych kusov v predpredaji, dnes to uz pokojne moze byt milion), staci aby o svojom probleme napisali dostatocne „hlasno“ a nejake medium sa toho chyti, od toho to preberie dalsie, potom dalsie, to spusti lavinu a onedlho sa o tom pise vsade.
Presne cisla nevieme, mozno ani sam Samsung. Cize je to len zaujimavost, ktora stoji za precitanie, ale treba to brat tak, ako to je :-)

Vlada Vanek

3. 5. 2017, 11:50

Co byste chtěli za ty peníze !? Samsung hřeší na svou oblibu,a hazarduje s již poškozeným jménem.Tolik nedodělků u vlajkové lodi nikdo jiný nemá….

Ján Valkovič

3. 5. 2017, 18:59

Predaje S8 a S8+ sú rekordné, aféra okolo Note 7 síce poškodila Samsung finančne, ale meno nakoniec neutrpelo.
Zrejme tu ide o selektívnu pamäť :-)
iPhone 7/7+ tiež nebol dokonalý. Ide o vlajkové lode najväčších výrobcov, médiá o nich píšu a snažia sa z nich vyžmýkať maximum. Každá drobná nedokonalosť, drobný problém, malý škandálik poteší. Môže byť o tom článok, ktorý si prečíta veľa ľudí a veľa ľudí -> veľa reklamy -> veľa peňazí :-)
Netvrdím, že je to zlé, len treba brať do úvahy, že Samsung púta na seba oveľa viac pozornosti ako napr. Lenovo alebo Huawei.
A keď som už spomenul Huawei … čo by sa asi stalo, aj by Samsung pri S8/S8+ urobil to isté čo Huawei pri P10/P10+ a prevalilo by sa to? ;-)

Ján Valkovič

5. 5. 2017, 22:48

… no tak mozno uvidime, co by sa stalo :-D

Ondřej Blackbird

3. 5. 2017, 10:22

Mám S8+ koupený u O2, v origo bezdrátové nabíječce pro S6 a S7 nabíjí bez problému, možná tomu bude po aktualizaci jinak, ale nemyslím si. Aktualizaci mi to stáhlo zatím jedinou a to 21.4.

Jediný problém jsem měl s připojením do DEXU, kvůli šprcce od CELLY. Přestože to vypadalo, že to dosedlo až na doraz, tak opak byl pravdou a DEX nereagoval. Vyřešeno prostřižením.

Miroslav Růžička

VIP 3. 5. 2017, 10:58

Je možné, že problémem s bezdrátovým nabíjením netrpí všechny kusy.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat