O Toshibu projevil zájem Apple, Google, Amazon

O Toshibu projevil zájem Apple, Google, Amazon
2017-04-03T11:35:18+02:00
• 3. 4. 2017
1

První spekulace kolem prodeje jedné části společnosti Toshiba z konce ledna tohoto roku nabraly až nečekaně rychlý spád. Japonský výrobce tehdy oznámil dlouhodobé finanční ztráty u divize vyrábějící paměťové čipy do chytrých zařízení, a proto se rozhodla ji nabídnout k odprodeji. Svůj zájem projevily již první firmy, čímž bylo uzavřeno první kolo, na které následně navážou další vážnější jednání směřující k uzavření celého obchodu.

Výrobu paměťových čipů by mohl v budoucnu převzít jeden z technologických gigantů – Apple, Google nebo Amazon. Případný vítěz získá hned po Samsungu druhého největšího producenta paměťových čipů pro chytré telefony a počítače s příjmem až 50,9 miliardy dolarů (poslední fiskální rok). Nicméně tento rok se očekává ztráta až 9 miliard dolarů, což může zalepit nejvyšší nabídka od výše uvedené trojice.

Do prvního kola se údajně připojil také Foxconn s nabídkou více než 18 miliard dolarů, který si v loňském roce pořídil japonského výrobce displejů Sharp za 3,8 miliardy dolarů. Následují ještě jména nápadníků, jako je Silver Lake Partners, Broadcom, Western Digital, Micron Technology, SK Hynix nebo neznámí finanční investoři. Podle japonských médii chce Google a Amazon využít paměťové čipy pro své cloudové služby. Toshibu nyní čeká setkání s jednotlivými zájemci.

Zdroj: yahoo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Michal Bursík

3. 4. 2017, 14:28

18 miliard dolarů? wow

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat