Telefony z evropského skladu – nedoplácíte DPH a celní poplatky sponzorovaný článek

Telefony z evropského skladu – nedoplácíte DPH a celní poplatky [sponzorovaný článek]
2017-04-29T14:56:32+02:00
• 29. 4. 2017

Pokud jste si někdy kupovali nějakou dražší věc ze zahraničí, stala se vám pravděpodobně nemilá věc. Přišlo vám oznámení od celní správy, že musíte doložit hodnotu zboží a dodat doklad o provedené transakci.

Pokud tak neučiníte, bude vaše zásilka vrácena zpátky. Na všechny věci v hodnotě nad 20 euro se vztahuje DPH 21 % a nad 150 euro je pak clo, které má různou výši. Na mobilní telefony a tablety se naštěstí vztahuje pouze DPH, od cla jsou osvobozeny. I tak ale částka vzroste o pětinu původní ceny, plus se platí ještě náklady na České Poště v hodnotě do 200 Kč a pokud máte zásilku přes DHL, tak platíte 550 Kč.

Těmto nemilým poplatkům se však dá jednoduše vyhnout, pokud si nakoupíte věci od zahraničního obchodníka z jeho evropského skladu. Tehdy neplatíte žádné poplatky na celnici, ani zvolené poště.

eu gearbest

Slevy na telefony a chytré hodinky z evropského skladu Gearbestu

Čínský prodejce Gearbest, který je obdobou české Alzy, má hlavní sklady v Schenzenu a v Hong Kongu v Číně. Avšak má i evropský sklad. Zde je na výběr menší množství věcí a navíc mají i mírně vyšší cenu než při koupi z Číny, avšak ve výsledku je jejich výsledná cena nižší, jelikož se vyhnete zmíněným celním poplatkům.

Mezi zlevněné kusy se nyní dostaly telefony nízké a střední třídy, například značek Elephone, Vernee, Ulefone či Oukitel. Ceny začínají na 2000 Kč a konči na 4500 Kč. A pamatujte, že cena už je výsledná a nic se k ní nebude přičítat.

Zlevněny byly i chytré hodinky. Například se zde objevily i hodinky NO. 1 model D6 a D5+ (my jsme pro vás recenzovali model D5), které mají plnohodnotný systém Android a dá se do nich vložit SIM karta. Takže pokud chcete, můžete svůj telefon nosit připnutý na zápěstí, a to za cenu do 2500 Kč.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat