Ministerstvo financí si vyjednalo neomezený tarif s 10 GB za 109 Kč

Ministerstvo financí si vyjednalo neomezený tarif s 10 GB za 109 Kč
2017-04-18T18:09:19+02:00
• 18. 4. 2017
5

Nedávno jste si u nás mohli přečíst několik článků o mobilních službách pro státní správu. Ceny jsou neporovnatelné s těmi, co musí platit běžní lidé. Ačkoliv se několik politiků rozhodlo změnit český trh, tak zatím se spíše jedná o aktivitu, u které si nikdo není jistý tím, co přinese.

Ministerstvo financí si mezi tím vyjednalo nový tarif s mobilním operátorem T-Mobile. V roce 2013 mělo ministerstvo k dispozici neomezený tarif s 10 GB FUP za 1208 Kč. Letos se podařilo ministerstvu vyjednat novou smlouvu, která obsahuje neomezený tarif s 10 GB FUP za cenu 109 Kč měsíčně. Běžný neomezený tarif přijde na 54 Kč měsíčně a datový tarif s 3 GB dat na 32 Kč.

„V době mého nástupu do funkce ministra financí bylo v resortu uzavřeno mnoho nevýhodných smluv, u kterých operátoři dlouhodobě blokovali přesoutěžení. Proto jsem se osobně zasadil o to, aby se mobilní služby nakoupily pro celý resort společně, protože právě u mobilních tarifů přináší sjednocení podmínek výrazné úspory v nakládání s penězi daňových poplatníků,“ přibližuje ministr financí Andrej Babiš.

Společnost T-Mobile, která vyšla vítězně z výběrového řízení, nabídla čtyřletý kontrakt na provoz služebních telefonů celého resortu za cenu 22 628 328,80 Kč bez DPH. 

Jedná se o veřejné peníze, tudíž se daná úspora dá brát pozitivně. Bohužel v současné době, kdy se politici snaží vylepšit trh ve prospěch běžných lidí, nevypadá něco podobného příliš pozitivně. Zejména pak, když se ministr chlubí, že se podařilo získat tarify za polské ceny.

Na sociální sítích Facebook a  Twitter již ministr sklízí kritiku a lidi se dožadují podobných podmínek pro běžné zákazníky.

Zdroj: mfcr.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jakub Kořínek

19. 4. 2017, 7:33

No to moc MF neumí vyjednávat, když mi tu máme neomezený tarif s 10GB dat celkem za 93 kč.) s DPH

Pane Vaculíku, proč si tedy lidé nesjednají taktéž výhodný tarif pro, řekněme 2000 rodinných příslušníků?

Přemysl Vaculík

VIP 18. 4. 2017, 19:12

Tady jde hlavně o lidi, kteří by měli být aktivnější, nebo spíše neskočit operátorům na jejich tarify. Bohužel běžní uživatelé nekonají aktivně a jen vyčkávají.

Ano, stát by se měl starat lépe, ale to je jiný problém. Navíc takový tarif není pro T-Mobile rentabilní a je doplácen z něčeho jiného.

Chtěl jsem říct, že Andrej Babiš bude pravidelně platit za cca 2000 zaměstnanců, tj. garantovaný čtyřletý příjem pro T-Mobile (za dlouhodobé garantované platby se vždy poskytují slevy, resp. množstevní slevy v jakémkoliv produktovém byznysu). Pokud toto nedokážou soukromé osoby nebo majitelé malých firem, nemají nárok žádat podobné slevy. Ve své úvodní poznámce jsem se nevyjádřil srozumitelně, chtěl jsem hovořit vlídně. A ano, lidé vyčkávají, protože nejsou propojeni v nějaké spotřebitelské unii, jako jednotlivci nezmohou v podstatě nic, jedině oželet 2-3 litry měsíčně za extrémní datové balíčky a pevné a přenosné LTE modemy a na provoz domácí sítě WiFi bez omezení FUP. Jako například já. Vytvořit základ podobné unie dokážou lidé, jako jste vy, pane Vaculíku, šéfredaktoři webových portálů etc. s dostatečným mediálním dosahem. Tak se čiňte, včera bylo pozdě :)

Přemysl Vaculík

VIP 19. 4. 2017, 7:37

Ano, to by bylo pěkné, ale bohužel bychom byli šedivkou. Jediná cesta je přes vytvoření virtuálního operátora, ale velkoobchodní ceny a poplatky neumožňují vytvoření takové nabídky, aby mohla nabídnou polské ceny.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat