Google Pixel 3 nebude, ale není to konec pro Chrome OS

Google Pixel 3 nebude, ale není to konec pro Chrome OS
2017-02-28T20:47:57+02:00
• 28. 2. 2017
2

Google představil světu zařízení Pixel již před několika lety, přičemž se jednalo o notebook, na kterém běží systém Chrome OS. Dočkali jsme se dokonce druhé generace, po které následovala změna. Najednou jsme zde měli tablet Pixel C a pokračovalo to smartphony Pixel a Pixel XL. Díky tomu slovíčko Pixel neznamenalo jen Chrome OS, ale také Android.

Všechna zařízení spojuje jedna vlastnost – Google si je navrhuje sám, byť mu s produkcí pomáhají jiné společnosti, ale o nich se již nemluví, nebo rozhodně nejsou zmiňovány ani na samotných zařízeních, jak to bylo u Nexusů. Ještě se spekulovalo, že bychom se měli dočkat dalšího notebooku Pixel, ale tentokrát měl přijít se systémem známým pod názvem Andromeda.

Konec Pixelů (Chromebooků)

Jak se zdá, zřejmě se nikdy nedočkáme třetí generace notebooku od Googlu. Rick Osterloh (senior vice president pro hardware, Google) sdělil novinářům na veletrhu MWC, jaké jsou vlastně plány tohoto giganta. V podstatě řekl, že v tuto chvíli se nepracuje na další generaci a dokonce se neplánuje výroba další Pixelů 2.

V podstatě se jednalo o referenční zařízení, které mělo rozběhnout trh, což se rozhodně podařilo. Google slaví úspěchy s Chrome OS na některých trzích, byť prostřednictvím jiných značek. I to má být důvod, proč se zájem o notebooky z vlastní dílny vytratil.

Dozvídáme se tak smutnou zprávu kolem špičkových Chromebooků od Googlu, ale to ještě neznamená, že by samotný projekt Andromeda měl zaniknout. Respektive nikdo nenastínil další kroky se systémem Chrome OS. Zde se tedy asi bude pokračovat ve vývoji.

Značka Pixel tak bude stále reprezentovat vlastní hardware a software od Googlu. Soustředí se spíše na Android, a zejména pak na smartphony. Nyní už bude na ostatních výrobcích, jaká zařízení budou produkovat s Chrome OS.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Game Rebell

28. 2. 2017, 22:48

Pro mě je Chrome OS jednoduchý, ale zato použitelný systém především na levnějších zařízeních mezi které se Pixel ani Pixel 2 rozhodně neřadil. Pokud bych uvažoval o koupi notebooku v takové cenové kategorii, tak raději sáhnu po plnohodnotném operačním systému.

No pokud bych hledal multimediální PC nikoliv na práci, pak už bych se osobně vyhnul Windows, ale Chrome OS osobně neznám. Bohužel jsem po osobních 20tiletých zkušenostech s Windows už otráven.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat