Google „Andromeda“ poběží na Pixelu 3 aktualizováno

Google „Andromeda“ poběží na Pixelu 3 [aktualizováno]
2016-09-26T17:50:58+02:00
• 26. 9. 2016

Aktualizováno 26. 9.

Už tedy víme o projektu Andromeda, což je kombinace Androidu a Chrome OS. Nyní se objevují náznaky, že prvním zařízením s tímto systémem bude Pixel 3, který má své interní označení Bison. Bude se jednat pravděpodobně o konvertibilní zařízení, jenž bude představeno ve třetím čtvrtletí roku 2017.

ap_resize

Už nyní se také poodhalují specifikace. Mělo by se jednat o 12,3palcové zařízení poskytující 8 nebo 16 GB paměti RAM, přičemž úložiště nabídne 32 až 128 GB prostoru. Samozřejmostí bude USB typ C (2x) a dokonce čtečka otisků prstů. Cena by se mohla pohybovat kolem 799 dolarů (cca 19 200 Kč). Dá se tedy předpokládat, že se bude jednat o prémiové zařízení.

Zatím netřeba předbíhat a dělat jakékoliv závěry. Budeme si muset počkat, jakou strategii zvolí Google. Nemělo by dojít na ohrožení stávajících Chromebook zařízení.

Původní článek 25. 9.

V posledních letech se objevovaly spekulace kolem spojení Chrome OS a Androidu. Už nyní mají oba systémy něco společného – Chrome OS podporuje androidí aplikace. Ale už příští měsíc se máme dočkat absolutní novinky, která bude vycházet ze spojení obou operačních systémů.

Andromeda

Web AndroidPolice uvádí, že již nějakou dobu mají drobné informace o novém projektu, ale až nyní dostali náznak, že by mělo dojít k představení už 4. října. Nový operační systém si vysloužil kódové označení Andromeda. Nejedná se o finální název, ten se možná dozvíme už za měsíc. Základem má být Android, do kterého byl integrován Chrome OS, aspoň z větší části.

Novinka nebude cílit na mobilní telefony, ale měla by se uplatnit v noteboocích a konvertibilních zařízeních. Co vše nabídne, není zatím známo. Ostatně se máme dočkat jen letmého představení, přičemž oficiální uvedení na konkrétních zařízeních proběhne až v roce 2017.

 screenshot_27

I sám senior vice prezident pro Android, Hiroshi Lockheimer, naznačuje, že letos budou novinky tak významné, jako představení Androidu před osmi lety. Čtvrtého října se tedy dočkáme Pixel smartphonů, Chromecastu Ultra, Google Home, Google Wifi (router) a možná ještě jedné pořádné novinky.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat