Zahraniční operátoři zablokují Galaxy Note 7 aktualizováno

Zahraniční operátoři zablokují Galaxy Note 7 [aktualizováno]
2016-11-04T13:00:34+02:00
• 4. 11. 2016
20

Aktualizováno 4. 11.

Samsung se snaží, aby stáhl všechny Galaxy Note 7 z trhu. Ačkoliv učinil relativně zajímavé nabídky, tak se nevrátily všechny kusy a stále je uživatelé používají. I proto byla vydána aktualizace softwaru, která omezuje možnost nabití baterie jen na 60 %.

Nyní se v zahraničí, konkrétně na Novém Zélandu, přistupuje k daleko k tvrdšímu kroku, který by měl donutit poslední majitele Galaxy Note 7 vrátit toto zařízení. Konkrétně se Samsung dohodl s tamějšími mobilními operátory, že zmíněný smartphone bude blokován v jejich mobilních sítích. To znamená, že uživatelé nebudou moci používat mobilní služby – nebude možné posílat nebo přijímat SMS zprávy či uskutečňovat hovory.

Systém má fungovat na bázi čísla IMEI. Samsung si od tohoto tvrdého kroku slibuje, že se mu vrátí i zbylé poslední kusy. Systém začne fungovat od 18. listopadu. Nyní je otázka, jestli podobný systém blokace zavede i v jiných krajinách.

Aktualizováno 11. 10.

Ačkoliv včera Samsung vydal prohlášení, že se upravuje výrobní plán pro Galaxy Note 7, tak dnešní stanovisko je již definitivní. Samsung oficiálně ukončil výrobu Galaxy Note 7 a přestává jej tímto dnem vyrábět. Během dnešního odpoledne upřesní informace kolem stávajících zařízení, které jsou u zákazníků. Předpokládá se, že i tyto modely stáhne a vrátí peníze.

Doplněno

Samsung zveřejnil podmínky a pokyny ohledně zařízení Galaxy Note 7. Každý majitel by si měl zazálohovat své zařízení a vypnout jej. Následně bude nabídnuta výměna za Galaxy S7 nebo Galaxy S7 Edge. Případně lze využít vrácení plné částky za Galaxy Note 7.

„Naší absolutní prioritou je bezpečnost našich zákazníků. Proto všechny majitele Galaxy Note7 důrazně žádáme, aby přestali tato zařízení používat, zálohovali si data a přístroj vypnuli. Je nám skutečně velice líto, že jsme směrem k našim zákazníkům nedodrželi vysoké standardy, které od značky Samsung očekávají. Všem velice děkujeme za trpělivost a omlouváme se za způsobené nepříjemnosti.“

„Velmi usilovně nyní spolupracujeme se všemi příslušnými orgány na vyřešení této situace. Zároveň však také kladem velký důraz na zahájení výměnného programu, aby byly co nejrychleji a nejefektivněji vrácena nebo vyměněna všechna zařízení Galaxy Note7 a minimalizovali jsme tak jakékoliv riziko pro naše zákazníky. V případě jakýchkoliv dotazů je možné kontaktovat naší infolinku 800 726 786, na které vám rádi pomůžeme.“ Ondřej Koubek, PR manažer Samsung Electronics Czech and Slovak 

Aktualizováno 9. 10.

Máme zde další dva případy vznícení Note 7. První událost se odehrála v Kentucky. Smartphone nebyl v danou chvíli používán, ani připojen k nabíječce. Vznícení se odehrálo v noci a majitel se nadýchal způsobeného dýmu. Nakonec musel navštívit nemocnici, kde mu byl diagnostikován akutní zánět průdušek.

samsung28

Druhý případ se odehrál v Minnesotě. Konkrétně se začal přehřívat a dýmit v rukou 13leté dívky. Jí se podle všeho nic nestalo.

800samsung-phone-2

Kontaktovali jsme zastoupení Samsungu pro bližší informace. Jakmile se cokoliv dozvíme, budeme vás informovat.9

Aktualizováno 8. 10.

Zatímco stále čekáme na kompletní vyjádření Samsungu k nedávnému případu vznícení vyměněného Galaxy Note 7, tak zde máme další případ. Tentokrát se odehrál přímo na Tchaj-wanu. Nemilá situace se přihodila 26leté ženě při venčení psa, když si všimla, že její vyměněný Galaxy Note 7 začal dýmit. Údajně tuto situaci doprovázela menší exploze. Žena měla zařízení v zadní kapse kalhot a naštěstí nedošla újmě na zdraví. Vyměněný smartphone měla pouze 10 dnů.

screenshot_48

I v tomto případě se musí počkat na prošetření celé události ze strany Samsungu a případně tamních orgánů. Nedá se tedy s jistotou říci, co bylo příčinou. I tak se jedná o zvláštní náhodu, jelikož před několika dny došlo k podobné situaci, jak jsme informovali níže.

Samsung očekává pozitivní výsledky za čtvrtletí

Tyto případy vůbec nesvědčí Samsungu a možná poukazují na další pochybení. Například někteří operátoři v USA nabízejí zákazníkům možnost výměny za jakékoliv zařízení, nejen od Samsungu. Pravděpodobně jeden z operátorů stáhne Galaxy Note 7 zcela ze své nabídky.

Původní článek 5. 10.

Titulek tohoto článku možná zní bulvárně a normálně bychom ani nepsali o každé podobné události, avšak v případě smartphonu Galaxy Note 7 se jedná o výjimku. Samsung si prožívá těžké časy, když se došlo na výrobní vadu u baterií této novinky. Bylo napočítáno několik případů vznícení či exploze, což nakonec vedlo k celosvětovému výměnnému programu.

vrg_note7_burn_02-0-0

Na trh se pomalinku dostávají nové verze smartphonu, které nesou na balení označení, jenž poukazuje na opravenou verzi. Bohužel se objevil první případ, kdy došlo ke vznícení právě u nové „bezpečné“ verze. Konkrétně došlo ke vznícení smartphonu poté, co majiteli náhodou upadl v letadle na podlahu a následně došlo k přehřívání a vznícení.

Samsung Galaxy Note 7 má další problém?

Nejen aerolinky zakázaly používání Galaxy Note 7

Majitel uvedl, že po celou dobu používal bezdrátové nabíjení a při nehodě byla baterie na 80 %. Informace potvrzuje web The Verge. Samozřejmě by zde byla možnost, že tento konkrétní Note 7 byl zakoupen v obchodě nevalné pověsti, ale majitel uvedl, že si ho zakoupil u operátora AT&T.

img_0001blur-marked

Samsung musí celou situaci prošetřit a analyzovat. Bude záležet, jestli se jedná o ojedinělý případ a jestli je na vině technická závada nebo výrobní postup. Pokud by došlo na nejhorší scénář, tak se nyní Samsung dostane do velmi těžké situace, kdy bude velmi obtížně přesvědčovat případné zákazníky k nákupu.

[Aktualizováno] Oficiální stanovisko společnosti:

Dokud se nám nepodaří postižený telefon získat a prověřit, tak nemůžeme potvrdit, že tento incident způsobil nový Note7. Spolupracujeme ale s úřady i leteckou společností Southwest, abychom zařízení získali co nejdříve. Jakmile přístroj prověříme, poskytneme další informace.

Zdroje: theverge.com, androidheadlines.com, androidcentral.com, theverge.com, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

zrovna včera v letadle hlásili, že kdo má note 7, tak to má nahlásit personalu. nezapínat a už vůbec nenabíjet

Marek Novota

12. 10. 2016, 17:23

Škoda toho telefónu chcel som si ho aj ja kúpiť aj napriek tomu ze mam Samsung 7 edge tak si počkám na osmičku.

Ondřej Lacuška (Adrien Angeldust)

6. 10. 2016, 23:00

No nevim no, ale posledni co bych udelal je predat to na analyzu samsungu. Ti svou chybu z principu budou vzdy chtit poprit. Navic po tom co tvrdi, ze to vymena resi, ale pritom bouchaj dal. At to posuzuje nekdo jiny a samsung at se vyjadruje az potom a do te doby to stahne z prodeje.

Ján Valkovič

7. 10. 2016, 9:25

Posledné čo Samsung potrebuje je odhalenie, že klamal o príčine. Neverím, že by sa v tejto situácii o čosi také pokúsil. Ani vtedy, ak by incident nevyšetroval aj americký CPSC

Jan Moravec

6. 10. 2016, 21:04

Co jsem koukal na celý ten případ tak vypadá to na fake ,už jenom podle krabice když porovnam s moji vymenenou tak ten čtverec je na jiný straně a taky tam je dalších x nesrovnalostí.. Tak nevím uvidíme co ž toho bude

No mám S7 edge a to jen proto, že jsem nevydržel a po noutu 4 jsem zatím koupil S7, doufám že to samsung vyřeší, protože by cena mohla jít dost dolů a já si udělám radost před vánocema, sice mě láká asi jen spen, ale ten za výměnu stojí…

Ján Valkovič

10. 10. 2016, 12:25

Zda sa, ze to Samsung vyriesi tak, ze Note 7 pochova. Americki operatori koncia s predajom a Samsung udajne zastavuje vyrobu. Cize to vyzera tak, ze v EU po Note 4 bude nasledovat az Note 8, ak rada Note vobec prezije.

Tomi Hujčák

6. 10. 2016, 9:06

Píšu že mu spadol. Mohol sa poškodiť aj tým pádom.

No a co že spadnul ale začal hořet a kolik mobilu komu spadne na beton a neviděl jsem že by hned začaly hořet. Ten mobil už by se prodávat neměl měly by přerušit výrobu.

Ján Valkovič

6. 10. 2016, 16:16

Ak to chápem správne, tak ho hodil na podlahu, keď začal dymiť:
Green said that he had powered down the phone as requested by the flight crew and put it in his pocket when it began smoking. He dropped it on the floor of the plane and a „thick grey-green angry smoke“ was pouring out of the device.

Zatiaľ nevieme príčinu, ale vyšetruje to aj americká Consumer Product Safety Commission (CPSC). Ak výsledkom vyšetrovania bude, že príčinou bola zase vadná baterka, tak má Samsung ďalší problém. Neviem aké právomoci má CPSC, ale myslím, že môže zakázať ďalší predaj v USA a to by zrejme znamenalo koniec pre Note 7 celosvetovo.

Ján Valkovič

6. 10. 2016, 7:13

Samsung sa už vyjadril, ale nepovedal nič konkrétne:
Until we are able to retrieve the device, we cannot confirm that this incident involves the new Note 7. We are working with the authorities and Southwest now to recover the device and confirm the cause. Once we have examined the device we will have more information to share

Tento mobil je už odepsaný prostě pokud už i údajně opravená verze tak ať je nevyrábí stáhne od lidí vrátí peníze a zapomene se že nějaký note 7 vůbec byl. lepší je si radši počkat na S8 popřípadě note 8.

Ján Valkovič

5. 10. 2016, 21:33

Mohlo ísť o obyčajné vznietenie, baterka obsahuje lítium a lítium môže vybuchnúť, stalo sa to aj niekoľkým iPhonom 7.
Dúfam, že to pomôže vývoju bezpečnej baterky.

Přemysl Vaculík

VIP 5. 10. 2016, 22:13

Za 15 let se mi to ani jednou nestalo a to jsem měl skutečně hodně mobilů ;)

Ján Valkovič

5. 10. 2016, 23:49

Ani mne a letel som lietadlom, nespadlo a ani som nevyhral v loterii milion. Ale to neznamena, ze baterky nevybuchuju, lietadla nepadaju a ludia nevyhravaju v loterii milion. Proste statistika.
Ci ked sa to nestalo tebe, nemoze sa to stat nikomu? ;-)

Přemysl Vaculík

VIP 5. 10. 2016, 23:58

Upřesním, nikoho neznám, komu by se to stalo.

Ján Valkovič

6. 10. 2016, 6:17

Či keď sa to nestalo tebe, ani nikoho koho poznáš, tak sa to nemôže stať nikomu? ;-)

Jan Moravec

5. 10. 2016, 21:25

Já ho mám a zatím fakt nejlepší co jde koupit škoda ty pověsti… holt musí vydat co nejdříve s8 a těch pár co se prodalo bude jednou raritni zboží..

Daniel Rokos

12. 10. 2016, 18:15

Meleš nesmysl.Prej nejlepší co se dá koupit????????????????????

MartinVavra

5. 10. 2016, 21:19

Tak myslim ze note7 se opravdu stal neprodejnym. Je jen otazka, zda opravdu tenhle problem ma i „opravena“ verze, tak nevim jak Samsung presvedci lidi, aby si koupily nasledujici modely.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat