LVL – první nositelný hydratační monitor

LVL – první nositelný hydratační monitor
2016-09-20T14:26:34+02:00
• 20. 9. 2016

Čas od času se na portálu Kickstarter objeví projekt, který zaujme nemalou část uživatelů. Dnes vám ukáži LVL, co je náramek, který měří především dehydrataci vašeho těla. Samozřejmě to není jediná jeho funkce. Projekt je velmi oblíben též týmem vedoucí portál, což už samo o sobě značí velmi slušnou šanci na úspěch. Už nyní je však vybraná částka větší než osminásobná.

246dbe0e0a09db63a1e53c1c3b000546_original

Na ilustrativním obrázku výše je možno zahlédnou hlavní funkce. Měření dehydratace je tedy tou zásadní, na níž je celý projekt stavěn. Jak jsem ale řekl, to není vše. V BSX Athletics se totiž pustili i do vytvoření nejlepšího senzoru srdečního tepu. S ním dokáží prohlédnout prý až 10x dále než dosavadní senzory a mohou tak mnohem lépe snímat srdeční tep.

Mezi další snímané funkce patří měření vaší aktivity, spálených kalorií, spánku, a dokonce i vaší nálady. Náramek je vyvinut pro nošení 24 hodin denně, ovšem výdrž vestavěné baterie má činit 3-4 dny. Záleží na frekvenci používání. Nabíjení má probíhat skrze přiložení magnetického článku. Naštěstí náramek přichází i s certifikací IP67, jež zaručí základní ochranu proti vodě a prachu.

Na videu výše pak ze vidět, jak chce celý tým upozornit na to, že je velmi důležité pít vodu. Dokazuje to svými různými průzkumy a na videu je vše pro každého krásně vysvětleno, i když v anglickém jazyce. Na samotné stránce Kickstarteru projektu LVL se pak můžete dozvědět, jaké studie byly při projektu využity, jak funguje měření dehydratace a v neposlední řadě jsou zde informace i pro vývojáře. Data z náramku totiž budou moci vývojáři získat díky speciální API.

A ptáte se, kolik že vývojáři chtějí vlastně vybrat peněz? Původní čáka zní 50 000 $, tj. v přepočtu okolo 1 200 000 Kč. Tuto částku však lidé poslali během necelých 6 hodin, co byl projekt uveden. To je vskutku úžasné. Po necelých 5 dnech už měli vývojáři více než 700 %. Nyní, v době psaní článku, je vybráno skoro 425 000 $. To činí v přepočtu přibližně 10 300 000 Kč. Jedná se o velmi značnou podporu uživatelů.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat