Apple Watch 2 představeny – GPS a voděodolnost

Apple Watch 2 představeny – GPS a voděodolnost
2016-09-08T09:10:19+02:00
• 7. 9. 2016
2

Kromě nových iPhonů 7 Apple v rámci dnešní keynote představil také druhou generaci chytrých hodinek Apple Watch. Ta přichází po dvou letech od té předchozí a nabízí několik zajímavých novinek uvnitř, design se však nijak zásadně nezměnil.

Tip: Apple představil iPhone 7 – voděodolnost, duální foťák, stereo reproduktory a bez jacku

apple-watch2-ceramic

Design a konstrukce se zásadně nezměnila, novinkou je však voděodolnost do 50 metrů. První generace byla jen odolná vůči postříkání, s druhou můžete i plavat. K tomu bude připraven i software, kde můžete tuto aktivitu měřit.

apple-watch2-3up-water

Uvnitř potom tepe druhá generace vlastního procesoru S2. Ten je dvoujádrový a má být o 50 procent rychlejší. Výrazně výkonnější má být také grafický čip. Díky tomu budou moci nové aplikace jako třeba Night Sky 4, kde pozorujete noční oblohu, běhat v 60 snímcích za sekundu.

crxmkgrwgaahgkh

Displej je dvakrát jasnější. Jinak je dále nezměněný. Další zásadní inovací je vestavěná GPS. Díky tomu bude monitorování sportovních aktivit ještě přesnější. Apple Watch 2 dostanou také hromadu nových pásků a bude k dispozici také speciální edice Apple Watch Nike+. Ta bude určena přímo pro sportovce.

apple-watch2-3up

Do prodeje půjdou za 369 dolarů, přičemž první generace zlevní na 296 dolarů. Prodávat se začnou 16. září.

Česká cena a dostupnost

Na našem trhu bude druhá série dostupná již 23. září. Základní cena startuje na 11 290 Kč (38mm). Bude také dostupná první série, s novějším procesorem za cenu 8 290 Kč (38mm). V případě větší 42m verze jsou o něco vyšší – série 1 startuje na  9 290 Kč a druhá série na 12 290 Kč. Pokud byste zatoužili po Apple Watch Edition z bílé keramiky, pak si připravte minimálně 39 990 Kč za 38mm nebo 41 490 Kč za 42mm. Verze Edition ze zlata končí.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Hodinky to jsou na dnešní dobu jistě vymakané a kvalitě zpracované.Také se mi na nich velmi líbí spousta vychytávek a funkcí.
Ale je tu jedna věc, která mě osobně na nich strašně vadí a ruší.

A tou je dizajn neboli tvar celých hodinek.
Dle mě jsou hodinky z velké části i jako módním doplňkem.Proto za mě musi mít jedině kruhový tvar!A přesto prostě vlak nejede!Je to jen muj osobni názor a i přesto věřím že sí tyto hodinky najdou spousty spokojených zákazníků a fanoušků značky Apple (ツ)

All mobile

Petr Hošek

8. 9. 2016, 7:57

To jsou pěkný ho.na,nechápu za co tolik peněz????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat