Sony prodává svoji bateriovou divizi

Sony prodává svoji bateriovou divizi
2016-08-02T15:55:55+02:00
• 2. 8. 2016

Společnost Sony začala vyrábět baterie již v roce 1975. V roce 1991 se stala první společností, která jako první ve velkém prodávala lithium-ion baterie. Nyní japonský gigant prodává svoji bateriovou divizi jiné japonské technologické firmě Murata.

 

sonny

Plán o prodeji části společnosti Sony byl oznámen minulé úterý. Ovšem samotné podepsání smlouvy se neuskuteční dříve než v říjnu tohoto roku. Samotné Sony předpokládá jako nejpozdější termín podepsání březen 2017. Ani jedna společnost zatím však nezmínila, kolik bude samostatný prodej stát.

Sony se zbavuje i dalších částí podniku

Sony prodává různé části svého byznysu a některá aktiva ve snaze dostat firmu do zisku. Nedávno prodala notebookovou divizi VAIO spolu s ředitelstvími v New Yorku a Tokiu. Taktéž se zbavili své poměrně úspěšné senzorové divize spolu s televizní částí.

Druhá zmiňovaná společnost Murata není tak velikou společností jako Sony, avšak i tak je obrovským hráčem na poli počítačových součástek. Murata má například za sebou výrobu několika robotů řídících kola nebo robotické roztleskávačky. Podle mluvčího společnosti Murata by akumulátory od Sony zahrnuli do energetického byznysu.

 

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat