Huawei Honor 5 Play – super levný nástupce, který stojí za řeč

Huawei Honor 5 Play – super levný nástupce, který stojí za řeč
2016-08-13T09:00:03+02:00
• 13. 8. 2016

Po boku poslední novinky Honor Note 8 byl oficiálně představen ještě model Honor 5 Play, který má v portfoliu výrobce nahradit již starší telefon Honor 4 Play z roku 2014. Společnost Huawei pochopitelně nasadila vylepšené specifikace a k tomu dodala velmi dostupnou cenovku. Zařízení díky vnitřní výbavě tedy zapadne do vyšších pater nižší třídy, kde se ale rozhodně neztratí a bude mít co nabídnout i těm méně náročným uživatelům.

Honor 5 Play

V přední části naleznete 5palcový displej s HD rozlišením a jen základní 2megapixelovou kamerku. Hardwarovou stránku zastoupí čtyřjádrový procesor MT6735 od MediaTeku taktovaný na frekvenci 1,3 GHz, operační paměť RAM o velikosti 2 GB a 16GB úložiště. Když srovnáme tuto variantu s předchozí generací, tak novinka dostane vyšší frekvenci u procesoru, větší paměť RAM, interní paměť a kapacitu u baterie.

Záda ponesou 8megapixelový senzor fotoaparátu, dvě LED diody pro přisvětlení a baterii s kapacitou 2 200 mAh. Ostatní specifikace zahrnují podporu sítí 4. generace včetně VoLTE nebo funkci dual-SIM. Softwarovou stránku obstará systém Android v neupřesněné verzi. Avšak také nebude chybět nadstavba EMUI. V konečném prodeji se objeví za cenu 599 jüanů (tj. cca 2 184 Kč) a ve třech provedení (bílé, černé, zlaté).

Honor-5-Play-2-728x439x

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat