GFXBench odhaluje Samsung Galaxy Grand Prime (2016)

GFXBench odhaluje Samsung Galaxy Grand Prime (2016)
2016-08-28T11:10:23+02:00
• 28. 8. 2016

Model Galaxy Grand Prime oficiálně uvedený na mobilní trh už v roce 2014 se po delší přestávce konečně dočká nástupce. Grafickým benchmarkem GFXBench prošlo zařízení Galaxy Grand Prime (2016) skryté pod kódovým označením SM-G532F, které v nabídce společnosti Samsung jednoznačně nahradí svého předchůdce. Nicméně jihokorejský výrobce si po všech stránkách nedal příliš moc práce s vylepšováním.

1357924458_samsung-logo

Do jeho čela se postaví 5palcový displej s rozlišením 960 x 540 pixelů a 5megapixelová kamerka na populární selfie snímky. O výkonností stránku se překvapivě stará čtyřjádrový procesor MT6737T od MediaTeku s taktovací frekvencí 1,4 GHz, grafický čip Mali-T720 a 2GB operační paměť RAM. Základní úložiště sice pojme jen 8GB uživatelských dat, ale neměl by mu chybět slot pro paměťovou microSD kartu.

Mezi zbývající prvky výbavy patří například 8megapixelový fotoaparát nebo operační systém Android v předinstalované verzi 6.0.1 Marshmallow. Zajímavostí na závěr je to, že Samsung do vlastních řad po Qualcommu a Spreadtrum Communications pustí dalšího dodavatele čipových sad. Pravděpodobně MediaTek nabídl zajímavější cenu, která určitě bude hrát Samsungu do karet z pohledu výrobní ceny.

Samsung Galaxy Grand Prime (2016)

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat