SoftBank kupuje britskou firmu ARM Holdings

SoftBank kupuje britskou firmu ARM Holdings
2016-07-18T07:26:42+02:00
• 18. 7. 2016

Mnozí uživatelé smartphonů neznají společnost ARM, ale s vysokou pravděpodobností mají jejich technologii ve svém zařízení. Ačkoliv ARM Holdings nevyrábí procesory nebo jiné komponenty pro mobilní zařízení, tak patří mezi nejvýznamnější společnosti současného trhu s těmito zařízeními. Jejich obchodní model je založen na vytváření technologií a následném licencování.

ARM Holdings bylo založeno v roce 1990 a na počátku stály firmy Acorn Computers, Apple a VLSI Technology. Čtvrt století na to zde máme velký milník pro tuto britskou společnost sídlící Cambridge. Novým majitelem bude japonská firma SoftBank za cenu 23,4 miliard liber, což je v přepočtu 756 miliard korun.

softbank

Jak poukazuje Financial Times, je celkem zvláštní, že tento obchod přichází v době Brexitu, ale možná se jedná jen o náhodu. Co se týče SoftBank, tak mnozí by očekávali, že se jedná o banku, ale není tomu tak. SoftBank Group Corp. je firma zabývající se telekomunikacemi a internetem, přičemž její základna je v Japonsku.

Za britský ARM údajně zaplatila 17 liber za akcii, přičemž hodnota na trhu byla 11,89 liber (15. 7. 2016). Tudíž došlo k značnému přeplacení. Nyní si budeme muset počkat na detaily obchodu a další informace spojené s takto velkou investicí. Rozhodně se neočekává, že by došlo k nějakým významným změnám ve fungování ARM Holdings.

Zdroj: next.ft.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat