Chraňte své poznámky pomocí Touch ID (Tip)

Chraňte své poznámky pomocí Touch ID (Tip)
2016-05-04T18:40:56+02:00
• 4. 5. 2016

Apple si pro nás na své Keynote, která se konala v pondělí 21. března, připravil novou aktualizaci v podobě iOS 9.3. Ta přinesla hned několik zajímavých funkcí. Jednou z těchto funkcí je nová ochrana poznámek, které se budeme v dnešním článku věnovat.

První krok k úspěchu

Jestliže si chcete své poznámky zaheslovat, musíte si nejprve nějakou poznámku vytvořit. Jedná se vlastně o váš vůbec první krok, neboť bez toho své myšlenkové pochody nezabezpečíte.

Poznámky

Jakmile vytvoříte jednu ze svých poznámek, klepněte na ikonu Sdílet, která se nachází v pravém horním rohu – ikona se na iPhonu a iPadu nachází zhruba ve stejném místě. Zde se nachází kýžená ikona v podobě uzavřeného zámku. Na ten též klepněte.

Poznámky Poznámky

Nad svým heslem se zamyslete

Vámi zvolená volba vyvolá panel s dotazem k vytvoření a ověření hesla. Abyste své poznámky zabezpečili co nejlépe, doporučuji použít takové heslo, které nikde jinde nepoužíváte – vytvořit zcela nové. Pokud si svým novým heslem nebudete stoprocentně jisti, můžete k heslu vytvořit též nápovědu, která se v případě zapomenutého hesla může hodit. Samozřejmě si zde můžete nastavit, zda k odemčení poznámek použijete Touch ID, či nikoliv.

Poznámky

 

Po nastavení bezpečnostního hesla se ocitnete zpět ve své původní poznámce. Na první pohled se zdá, že se nic nezměnilo. Ovšem opak je pravdou. V pravém horním rohu se vám nově zobrazila ikona v podobě odemčeného zámku. Ta značí, že je vaše poznámka právě odemčená. Pokud ji chcete uzamknout, na zámek klepněte. Jestliže se chcete vrátit zpět k poznámce, musíte zadat heslo, popřípadě použít otisk svého prstu.

Poznámky 4 Poznámky 5 Poznámky

Jak uzamknout všechny poznámky

V kýžené aplikaci můžete své myšlenkové pochody zamykat nejen jednotlivě, ale též hromadně. Jestliže tedy chcete zamknout všechny své poznámky, postupujte podle následujícího postupu.

Nejprve si aplikaci Poznámky otevřete a následně přejděte do seznamu poznámek. Ve spodní části se nachází tlačítko Zamknout, na které klikněte. Tímto je vaše práce u konce, neboť jsou veškeré vaše poznámky zabezpečené.

Poznámky Poznámky

Jak na odemykání poznámek

Čas od času se vám stane, že budete chtít své poznámky odemknout. K odemčení oken poznámky můžete použít nejen klasický kód, ale také Touch ID, tedy pouze v případě, že tuto technologii vaše zařízení podporuje.

Abyste odemkli své myšlenkové pochody, musíte nejprve přejít do aplikace, kde si uzamčenou poznámku vyberete a poté ji otevřete. V dalším kroku klikněte na tlačítko Zobrazit poznámku a zadejte vámi zvolené heslo či použijte váš otisk prstu pomocí Touch ID.

Poznámky Poznámky Poznámky

Jakmile tímto způsobem odemknete jednu poznámku, odemknou se i všechny právě uzamčené. Po uzavření kýžené aplikace se poznámky automaticky uzamknou, tedy pouze ty, u kterých je zámek nastaven.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat