BlackBerry, HTC, Lenovo, LG, Motorola, Samsung, Sony a ZTE jsou žalováni

BlackBerry, HTC, Lenovo, LG, Motorola, Samsung, Sony a ZTE jsou žalováni
2016-05-11T10:05:17+02:00
• 11. 5. 2016
2

Prakticky neustále slýcháme, jak se dvě až tři společnosti handrkují o práva na to či ono. Ovšem nyní se vynořil opravdu zajímavý případ. Společnost Creative totiž žaluje osm velkých společností, které se i zabývají mobilní divizí, jako Samsung nebo Lenovo. Ptáte se kvůli čemu? Odpověď je velmi bizarní, firmy jsou žalovány kvůli použití hudebního přehrávače.

0508_beatsmusic

Než půjdeme dále, je dobré si osvěžit paměť. Již v roce 2006 byl žalován Apple o 100 milionů dolarů, právě společností Creative. Tehdy se jednalo o žalobu pro nelegálního použití jejího patentu v iPodu – jednalo se použití jednoduché souborové struktury, kterou používá i dnes takřka každý. Apple v procesu prohrál a byl nucen zaplatit poměrně velkou částku.

Nyní se tatáž žalující strana opět ohání tím samým jako kdysi – hierarchický systém pro vyhledávání, zobrazování a přehrávání hudby. Nicméně dnes se na seznamu objevilo mnohem více firem než jedna či dvě. Celý seznam zní: BlackBerry, HTC, Lenovo, LG,  Motorola, Samsung, Sony a ZTE. To není příliš krátký seznam a s každou z nich se chce firma Creative soudit.

Proč se tak děje? Očividně Creative potřebuje peníze a tento způsob je v podstatě nejjednodušší, co může udělat – tedy kromě toho se zvednout a něco dělat. Dřívější výhra ji žene vpřed a hodlá vybrat další značnou částku peněz. Pokud se jí to povede u všech výše psaných společností, můžeme čekat, že proběhnou určité změny v samotných aplikacích, díky nimž tento problém vznikl. Patent je však patent a je nutné to respektovat.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Milan Strnadel

11. 5. 2016, 19:29

Motorola by se mela soudit se vsema, jakozto vynalezce mobilniho telefonu :-D

Lukáš Witpeerd

11. 5. 2016, 12:09

Neměl by ten patent už vypršet ?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat