Apple díky patentovému sporu zaplatí za Siri 24,9 milionů dolarů

Apple díky patentovému sporu zaplatí za Siri 24,9 milionů dolarů
2016-04-22T15:05:06+02:00
• 22. 4. 2016
1

Jak už bývá zvykem, Apple je opět u soudu, díky patentovému sporu, tentokrát byl zažalován firmou Dynamic Advances za porušení patentového vlastnictví instituce Rensselaer Polytechnic, respektive patentu vztahujícího se na chytrou asistentku Siri .

siri-ios-7-1024x576

Apple údajně porušuje patent týkající se rozpoznávání přirozeného jazyka a jeho následného logického zpracování, tato technologie byla vyvinuta na soukromé univerzitě v New Yorku. Soudní líčení mělo proběhnout příští měsíc, ale společnosti se shodly na mimosoudním řešení, které dovoluje Applu do svých zařízení nadále instalovat Siri a nemožnost Apple žalovat ve věci stejného patentového sporu po dobu tří let. Podmínkou bylo zaplatit společnosti Dynamic Advances 5 milionů dolarů ihned a následně doplatit 20 milionů dolarů po stažení žaloby.

logo2c

Z této částky se však předpokládá, že půjde jen polovina přímo vlastníkovi patentu, tedy instituci Rensselaer Polytechnic, ale druhá polovina peněz půjde do kapsy zprostředkovateli žaloby společnosti Dynamic Advances a jejím právníkům.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Že já vůl nejsem v USA právník… ????????????????????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat