SONY zakládá dceřinou společnost, ForwardWorks bude cílit na mobilní platformu

SONY zakládá dceřinou společnost, ForwardWorks bude cílit na mobilní platformu
2016-03-29T08:00:18+02:00
• 29. 3. 2016

Zdroj: TheVerge

Nedávno jsem psal o Bllizardu a jeho plánu cílit na mobilní platformu. Zdá se, že i jiné společnosti se chtějí ubírat tímto směrem, a je potěšující, že právě herní velikán, jako je SONY, vidí v operačních systémech Android a iOS jistý potenciál.

SONY ve čtvrtek 24. března 2016 oznámila, že zakládá dceřinou společnost ForwardWorks, která se bude starat o vývoj her pro mobilní platformu. Součástí společnosti Sony se FrowardWorks stane k 1. dubnu 2016 a jejím prvním úkolem se bude prosadit na domácím trhu. PlayStation totiž v Japonsku nemá takový podíl jako v zahraničí. Ono u časově vytížených Japonců se není čemu divit. Mobilní hraní tak možná nabere úplně jiný, nový směr.

sony-xperia-z3-remote-play

Plány, které SONY má, jsou úctyhodné a snad neskončí jako její jiné předchozí pokusy. Vedení společnosti také tvrdí, že se bude jednat o plnohodnotné tituly. Je tedy pravděpodobné, že se v budoucnosti dočkáme již známých titulů a postav typických pro PlayStation. Osobně se mi nový záměr SONY velmi líbí. Mobilní platformy postrádají kvalitní hry jako sůl.

Jakým způsobem se SONY rozhodne hry publikovat, je zatím ve hvězdách. Půjde o úplně nové tituly známých her? Nebo snad konverze těch starých? Možností je spousta.

Uvidíme, jak se společnost ForwardWorks prosadí a co do mobilního hraní přinese. Už teď je jasné, že rok 2016 bude pro mobilní hraní revoluční.

Zdroj: e-svet.e15.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Wetter

Androiďák se zájmem o mobilní technologie všeho druhu. Jsem nadšenec převážně mobilních her, ale nebráním se i jiným herním platformám.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat