Nexus 6P – k dokonalosti chybí jen kousíček recenze

Nexus 6P – k dokonalosti chybí jen kousíček [recenze]
2016-03-15T19:32:19+02:00
• 20. 1. 2016
12

Nexus řada od Googlu nikdy nepatřila k nejprodávanějším na celém mobilním trhu. Je takovým etalonem ve světě Androidů. Nejednou se ozvalo z centrály v Mountain View, že když chcete dělat operační systém, potřebujete k tomu i hardware. Proto vlastně existují nexusy, přičemž slouží jako referenční zařízení pro vývojáře.

2015-12-20 12.35.33-1

Dlouhou dobu jsme mohli vidět u mnohých modelů, že jdou cestou kompromisů a hlavně nižší ceny. Největší slabinou pak bývala baterie, přičemž ani fotografické schopnosti nebyly na nejvyšší úrovni. Minulý rok jsme se dočkali představení rovnou dvou modelů – Nexus 5X (recenze) a Nexus 6P. Ačkoliv jsou vyráběny dvěma různými společnostmi (5X od LG a 6P od Huawei), tak mají společnou specifikaci, která jim zároveň dominuje. Myslím samozřejmě senzor na focení, který dodává Sony.

Nexus 5X se na našem trhu již nějakou chvíli prodává, a pokud si mohu dovolit říci, za celkem obstojnou cenu. Bohužel Nexus 6P není u nás dostupný, jelikož si to Huawei zatím nepřeje. Zaměřuje se na prodej svých top modelů.

Nás to ale nezadrželo. Byli jsme zvědaví, jak si vlastně Google a Huawei představují prémiový smartphone Nexus 6P (P jako prémium) s čistým Androidem.

2015-12-20 12.32.25

Design a konstrukce

Písmeno P v názvu má reprezentovat prémiové zpracování, což se do jisté míry povedlo. Nexus 6P je vyroben z hliníku, přičemž na těle najdeme tři části, kde není obsažen. Samozřejmě tou první je přední displej, kde je krycí sklo Corning Gorilla Glass 4. Druhou je krycí sklo na zadní straně, pod kterým je senzor foťáku a laserové ostření. LED přisvětlení není kryto a vytváří menší nerovnost na zaobleném sklíčku. Poslední částí je spodní strana. Ta je plastová a ukrývá pod sebou antény. Kromě čtyř malých proužků zapuštěných do konstrukce, je vše kovové. I tlačítka na boku nebo i šuplík na SIM kartu.

2015-12-20 12.24.40

K testování máme k dispozici černý a stříbrný model a oba jsou díky použitému materiálu a povrchovému zpracování hladké. To je na jednu stranu velmi příjemné při držení, ale zároveň jsou kluzké. Nejednou se stalo, že mi díky tomu vyklouzl mobil, ale reflexy mám v pořádku a neupadl mi. Po nějakém čase jsem si zvykl.

Nexus 6P je větších rozměrů, a pokud máte malé ruce, rozhodně doporučuji dokoupit nějaký obal. Jednak vám bude méně klouzat v rukách a za druhé jej ochráníte proti poškrábání. Stříbrný model si vede dobře a nejsou na něm viditelné šrámy nebo opotřebení. Bohužel se to nedá říci o černém modelu (grafitovém). Barva se opotřebí a obnaží hliníkovou konstrukci. Tento neduh jsem vypozoroval jen na hranách, nikoliv na velké ploše zad. Nejsou viditelné na první pohled, ale při zaostření je lze pozorovat.

2015-12-20 12.25.32

Zmínil jsem kovová tlačítka. Ta jsou umístěna na pravé straně ve středové části. První ze shora je tlačítko pro vypnutí/zapnutí displeje/zařízení. Povrchová úprava je výrazně zdrsněna, abyste jej mohli jednoduše nahmatat. Pod ním se nachází kolébka hlasitosti s hladkým povrchem. Zpracování je dobré a stisk je jednoznačný. Po delším používání bych ale uvítal větší odpor, jelikož při uchopení smartphonu je občas aktivuji. Nejedná se o problém, ale tvrdší stisk by možná neuškodil.

2015-12-14 14.56.59

Na přední straně najdeme na spodní a vrchní straně dva podélné otvory skrývající stereo reproduktory. Jejich krytí není penetrované, tudíž se tam neshromažďuje prach a jiné nečistoty. Avšak do hran mezi materiálem nad reproduktory a sklem se může čas od času uchytit nějaká částice. Jen je škoda, že nešlo docílit menší velikosti místa nad i pod displejem, ale zjevně by se to odrazilo na vnitřní uspořádání součástek.

Na horní straně se nachází konektor na sluchátka, jenž je levé straně. Spodní strana nabízí jen USB konektor typu C. Tudíž samotný mikrofon pro telefonování je umístěn pod spodním otvorem, kde je reproduktor.

Dostávám se na kontroverzní zadní stranu, připomínající ZTE Grand S Flex. Na všech renderech nevypadá vábně a dalo by se říci, že výrazně vystupuje nad povrch zařízení. Ve skutečnosti není vyvýšení tak markantní a přechod je mírný a plynulý. Díky délce přes celou šířku smartphonu je zařízení stabilní, když jej položíte na stůl. To se jen tak nevidí, když mnoho výrobců top modelů zvolilo vystouplý foťák (třeba i Nexus 5X).

2015-12-20 12.29.20

Pod touto dominantou zadní strany se nachází kruhový otvor, v němž najdeme čtečku otisků prstů. Je zároveň hlavním místem pro rozpoznání uchycení Nexusu 6P. Díky němu se mi nestává, že bych jej držel opačně. Mezi těmito dvěma prvky se nachází druhý mikrofon sloužící pro záznam zvuku u videí.

Celkově musím hodnotit zpracování a design Nexusu 6P na výbornou. Z držení máte pocit, že vlastníte skutečný top model, kterým je zároveň nexusem. Nikdy před tím jsem nenabyl takového dojmu ze smartphonu od Googlu. Mám jen výtku u grafitové verze (tmavý model). Barva by mohla být na hranách odolnější, ale zatím se nejedná o nijak výrazný problém. U stříbrné verze takový nedostatek není.

Displej

Zobrazovací panel u Nexusu 6P je doslova šperkem. Dodává jej Samsung a jedná se o AMOLED displej. Díky tomu poskytuje skutečnou černou, která navíc nespotřebovává energii. Barvy jsou velmi kontrastní a doslova září. Při rozlišení 2560 x 1440 pixelů a úhlopříčce 5,7 palce dostáváte krásný a jemný obraz (518 ppi). Samotné pixely byste hledali marně.

2015-12-20 12.40.32

Vše vypadá pěkně, dokud jej nebudete porovnávat naživo s jiným smartphonem. Uvidíte, že Nexus 6P má jemný žlutý nádech u bílé barvy. Zřejmě zde by to chtělo více ladění, ale když nebudete srovnávat, budete velmi spokojeni stejně jako já.

Google ukryl do vývojářského nastavení jednu položku, která dokáže výrazně ovlivnit živost barev na AMOLED panelu. Konkrétně stačí aktivovat Režim barev obrázku (sRGB) a výrazné barvy jsou mírně utlumeny. Jakoby simulace běžného LCD panelu. To jsem nějakou dobu také používal, ale nakonec jsem skončil u běžného režimu.

Krásný a jemný 2K displej a stereo reproduktory mají u mě dohru. Odložil jsem svůj tablet Nexus 7 2013, který jsem používal pro zábavu a sledování videí. Nově si vystačím s menší úhlopříčkou, ale s kvalitnější reprodukcí multimédií.

Hardware

Pomalinku se dostávám k druhé kontroverzní části, kterou je samotný procesor Snapdragon 810. Již jsem měl smartphony s tímto procesorem – OnePlus 2 a Sony Xperia Z5 Compact. V obou případech se jednalo o výkonné smartphony, ale jen do doby, dokud se nezačaly zahřívat a někdy dost citelně. Navíc u nich docházelo k výraznému podtaktování, což šlo vidět na benchmarku AnTuTu.

2015-12-14 16.00.40

K tomu došlo i u Nexusu 6P, ale nejednalo se o tak velký pokles. Za studena Nexus 6P má v benchmarku cca 90 000 bodů. Po zahřání (testování výkonu stále dokola) se hodnota sníží o 10 až 13 tisíc bodů. Pokud k tomu připočítáme ještě šifrování zařízení, tak je celkem úsměvné, že Nexus 6P poskytuje lepší výkon než předešlé top modely.

2015-12-14 16.06.29 2015-12-14 16.12.16 2015-12-14 16.18.07 2015-12-14 16.23.54

Ačkoliv jsem podrobil model 6P takovému testování, všiml jsem, že se sotva zahřál. Konstrukce byla jen vlažná a zařízení se nepřehřívalo, což jsem nečekal u Snapdragonu 810. Dokonce i při jiném benchmarku (3DMark) lze pozorovat konstantní teplotu (vlevo). Pravý obrázek ukazuje, že při méně náročném benchmarku došlo dokonce k poklesu teploty. Nakonec jsem se dočkal vysvětlení až z odpovědí Googlera, o čemž jsme napsali článek. Byl totiž použit procesor ve verzi 2.1, na kterém pracovali inženýři od Qualcommu, aby vyřešili dřívější problémy.

2015-12-15 10.47.44 2015-12-15 10.55.36

Nedalo mi to a hledal jsem způsoby, jak opravdu rozpálit smartphone tak, že teplota bude hodně výrazná. Hry dokáží zvýšit teplotu, ale skutečné zatížení přišlo až s pořizováním time lapse videa při 4K snímcích každou sekundu. To a následné vyrenderování videa dokázalo zvýšit teplotu. Stejného výsledku jsem docílil při natáčení ve 4K nebo zpomalených záběrů.

Imprint

Nexus 6P, stejně jako Nexus 5X, jsou první smartphony ze stáje Googlu disponující čtečkou otisků prstů. U modelu 6P je mírně zapuštěna v konstrukci, díky čemuž se velmi jednoduše a rychle najde hmatem. Její fungování je excelentní. Sáhnu do kapse pro mobil, ukazováčkem se dotknu čtečky, a když poprvé nastavím smartphone před své oči, je již odemknutý.

2015-12-20 12.08.41

Samozřejmě už jen samotné sáhnutí pro jinou věc v kapse a zavadění prstem o čtečku, vyvolá reakci. Občas se mi tedy stalo, že jsem omylem mobil odemkl. Avšak do rychlosti a přesnosti si nemohu stěžovat. Otisk je detekován v jakékoliv poloze – nezáleží na orientaci. V tomto ohledu si nechali v Googlu a Huawei záležet. Jedná se o vskutku odladěný hardware.

Specifikace

  • displej: 5,7 palce, 1440 x 2560, 515 ppi, Corning Gorilla Glass 4
  • zadní kamera: 12,3 MPx, f/2.0, laserový autofokus, dual LED blesk, 4K video
  • přední kamera: 8 MPx, f/2.2
  • procesor: Qualcomm Snapdragon 810 v2.1, Adreno 430
  • RAM 3GB LPDDR4
  • interní úložiště 32 / 64 / 128 GB
  • čtečka otisků prstů
  • microUSB Type-C, Bluetooth 4.2, NFC,
  • rozměry: 159,4 x 77,8 x 7,3 mm, 178 g
  • baterie: 3450 mAh, až 7 hodin používání za 10 minut nabíjení
  • Android 6.0 Marshmallow

Celkově jde říci, že Nexus 6P je i po stránce hardwaru odladěným nástrojem. Při běžné práci, sledování videí nebo hraní her je dobrým společníkem. Až když mu dáte za úkol něco náročnějšího, dá o sobě vědět Snapdragon 810, ale ani tehdy se nejedná o problém. Jen se mírně zahřeje.

Foťák

Jak jsem již zmiňoval, tentokrát si Google nechal záležet na fotografických schopnostech svých nových nexusů. Konkrétně byl použit senzor s 12,3 MPx, který dodává Sony. Zajímavým faktem je, že není primárně určen pro mobily, ale pro běžné foťáky. Bohužel není vybaven optickou stabilizací obrazu. Důvod je jednoduchý, Sony jej prostě nevyrábí ve verzi s OIS.

2015-12-20 12.27.10

Na druhou stranu jsme se dočkali EIS (Electronic Image Stabilization)Mezi dalšími technologiemi najdeme laserové ostření. Optika má f/2.0 a pixely mají velikost 1,55 um.

U Nexusu 6P najdeme v základní aplikaci pro focení možnost rychlého pořizování snímků – následně Google vytvoří animaci, či vybere nejlepší snímek. Dále jsme se dočkali rozšíření běžného HDR o HDR+ (automatický režim). Bohužel chybí z nějakého důvodu vyvážení bílé, ale je to případ jen aplikace od Googlu.

V oblasti natáčení videa máte k dispozici 4K záznam. Na druhou stranu, pokud si nepotrpíte na velké rozlišení, můžete pořizovat zpomalené záběry. K dispozici jsou dvě možnosti – 120 nebo 240 snímků za sekundu. Vyšší hodnotu poskytuje menší rozlišení (HD).

2015-12-20 12.14.46

Jestliže si budete pohrávat s 240 snímky za sekundu, budete potřebovat dobré, nejlépe denní světlo, jinak bude obsaženo hodně šumu. Výsledek může být překvapivě zajímavý a dobrý, ale je tu dost podstatný problém, který kazí celkový dojem.

Ze zpomalených záběrů Google vybere nějakou středovou část, která zůstane zpomalená, zbytek zrychlí. Bohužel takto upravené video můžete zhlédnout na smartphonu, nebo jej sdílet na Google+. Uložit nejde a všechny ostatní sítě nebo přehrávače budou poskytovat pohled na zpomalení v celé délce záznamu. Jestliže si chcete pohrát se zrychlováním a zpomalováním v jednom videu, budete potřebovat sofistikovanější software na počítači. Netuším, proč Google nezakomponoval možnost uložení.

Ukázkové snímky

2015-12-20 16.07.41 2016-01-14 15.41.44 IMG_20160112_135440 IMG_20160108_120407 IMG_20160108_114625 IMG_20160108_065651 IMG_20160106_191845 IMG_20160105_192632 IMG_20160105_104336 IMG_20151231_115250 IMG_20151231_115237 IMG_20151226_145405 IMG_20151225_150159 IMG_20151225_144409 IMG_20151225_143913 IMG_20151225_143816 IMG_20151223_213143 IMG_20151223_193725 IMG_20151223_185340 IMG_20151223_154335 IMG_20151223_135019 IMG_20151223_134859 IMG_20151218_034510 IMG_20151217_201716  IMG_20151217_201046 IMG_20151217_200807 IMG_20151213_131622  IMG_20151212_231509 IMG_20151212_230452 IMG_20151212_230431

Software

Hlavní chloubou každého nexusu je samozřejmě systém Android, aspoň v mém případě. Nemám rád nejrůznější nástavby od výrobců poskytující tisíce funkcí, které ani nevyužijete. Raději si potřebné vymoženosti doinstalovávám podle potřeby.

2015-12-13 16.04.30 2016-01-13 06.23.09 2016-01-13 17.15.12

Android 6.0 Marshmallow, respektive verze 6.0.1 je jednou z nejlépe vyladěných, co jsem kdy měl možnost otestovat. Systém je stabilní, aplikace nepadají a celkové chování je svižné. Při náročnější práci s aplikacemi jsem zaznamenal pokles plynulosti, ale jednalo se jen o chvilkovou záležitost.

Chloubou této verze je funkce Doze, které se budu věnovat níže. Systém oprávnění umožňující zakazovat aplikacím přístup k některým součástem systému považuji za kladný krok, ale nijak zvláště jsem si s tímto nevyhrál. Většinou aplikacím povolím vše, co je potřebují pro fungování.

Předinstalovaných aplikací je málo, ale neměl jsem moc šancí si pohrát s naprosto čistým systémem. Ihned po přihlášení do mobilu jsem byl dotázán, jestli si přeji přenést aplikace a nastavení ze svého současného smartphonu. Po jednoduchém potvrzení identifikačních kódů na obou nexusech došlo na instalaci aplikací. Tudíž přechod z jednoho na druhý je velmi jednoduchý.

2016-01-17 11.27.15 2016-01-17 11.27.08 2016-01-17 11.27.21

Hlavní novinky se u Androidu 6.0 nacházejí spíše pod kapotou v nastavení, než někde v designu nebo vzhledu systému. Avšak u notifikační lišty, v sekci uživatelských tlačítek lze měnit pořadí, případně viditelnost prvků.

Baterie

Můžete mít k dispozici obrovský výkon, kvalitní zpracování, pěkný design, ale vždy bude záležet na výdrži na jedno nabití. Právě baterie je stává mnohdy nejslabším článkem smartphonu. Nexus 6P je vybaven baterií o kapacitě 3 450 mAh, což není nejvyšší hodnota, na trhu najdeme lépe vybavené modely, ale není nejslabším bodem.

S výdrží se pohodlně dostanete při běžném používání i na hodnotu dvou dnů. Pokud ale používáte mobil jako pracovní nástroj a centrum zábavy jako já, budete plně spokojeni s výdrží jednoho náročného dne. Běžně jsem ukončil den ještě se 40 % baterie. Totální vyčerpání jsem docílil při večerním sledování YouTube a jiných videí. Někdy se tato doba prodloužila i na dvě hodiny, přičemž jsem nepotřeboval nabíječku. Až tedy v momentu, kdy jsem sebe i mobil uložil ke spánku.

2016-01-03 10.59.36 2015-12-27 13.17.21

Co se týče doby zapnutého displeje, běžně se dostávám na hodnotu 4, někdy i 4,5 hodin. Samozřejmě záleží na tom, jaké aplikace běží na pozadí a co je aktivně používáno.

Výdrž mobilu je podpořena funkcí Doze, která uspí mobil a jen v určitých intervalech synchronizuje aplikace. Takto se výdrž výrazně prodlužuje, což je zásluhou Androidu 6.0 Marshmallow.

Nesmím zapomenout na nabíjení, které zajišťuje USB typ C. Oboustranný konektor nejenže poskytuje rychlé nabíjení, ale navíc se nikdy nesplete v jeho zasunutí do zdířky. Pokud je kapacita baterie na 30 %, dostanete se na 100 % do jedné hodiny. Už jen chvilka na nabíječce poskytne dostatek energie na dalších několik hodin používání.

2015-12-20 12.26.55

Samozřejmě k tomu potřebujete dodávanou nabíječku s podporou rychlé nabíjení. Běžná dodá energii normálně, ale zapomeňte na rychlé naplnění energií. Jelikož zde máme USB typ C, budete mít tak trochu nouzi o nabíjení u kamarádů vybavených běžným konektorem. Zřejmě i na to myslel Google a do balení přidal druhý kabel s běžnou koncovkou a konektorem USB C.

Závěr

Na Nexus 6P jsme dlouho čekali. Skutečný top model s čistým systémem Android a výborným foťákem, který neurazí ani náročné uživatele. Není zcela dokonalý, ale jeho kvality zastíní kdejakou drobnost. Pokud bych měl vyzdvihnout jen některé vlastnosti, musím samozřejmě zmínit foťák, čtečku otisků prstů, konstrukci a displej.

Menším mínusem může být USB typu C, ale jedná se o chvilkový nedostatek, aspoň do doby, než se nový standard rozšíří. Do té doby si budete muset nosit vlastní kabel, naštěstí je k dispozici  menší s jedním běžným konektorem typu A.

Výkonu je dostatek, zde nemám ani jednu námitku. Snad jen lepšího využití dojde u displeje, až se Android naučí pracovat s více spuštěnými aplikacemi na jedné ploše – toho se snad dočkáme u Androidu N.

Minulé modely nexusů na mě působily, jako by šlo jen o software. Nyní zde máme špičkový hardware, kterému chybí pár softwarových drobností, abych mohl mluvit o úplné dokonalosti. Konkrétně myslím zpomalená videa. Google na ně lákal, ale že by se jednalo o dokončenou funkci, nemohu říci. Snad v brzké době přidá možnost ukládání editovaných videí, abychom se s nimi mohli pochlubit třeba na Youtube.

Nexus 6P mohu s klidným srdcem doporučit těm, co hledají větší zařízení na práci i zábavu. Stereo zvuk je doslova návyková záležitost. Baterie nezklame během náročnějšího dne a Doze funkce zajistí minimální spotřebu během nepoužívání.

2015-12-20 11.59.04

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Daniel Rokos

5. 2. 2016, 18:30

Adam Molín-Co to meleš?Silver je nejžádanější barva.Grafit,se velice rychle ošoupe.Co se týče ceny tak určitě nekupovat v čechách.To je nesmysl.V cizině se dá velice ušetřit i o tři tisíce.

Adam Molín

8. 2. 2016, 14:25

sorry,stříbrná se mi na 6P prostě moc nelíbí ale je pravda,že je odolnější.Jinak já si vzhledem k nákupu na firmu nemohu dovolit objednat ze zahraničí.

máte tipy kde v cizině konkrétně koupit, vyjma USA? resp. dá se to poslat odněkud z evropy levněji než „ofiko“ distribuce v čr?

Adam Molín

4. 2. 2016, 20:25

tak konečně je k dispozici na CZC.cz varianta s 32GB pamětí,bohužel ale pouze v stříbrné barvě a za ne zrovna pěkných 16 999,už jsem myslel,že vyměním svojí provizorní S4 mini po 2 měsících co mě odešla G2 a ještě si teda počkám na NWC co představí Sammy a LG

kritizovat přístroj za nový standard konektoru je trochu mimo :) ano, může to znepříjemnit den, když energie chybí, stejně jako originální kabel, ale jak bylo psáno i v recenzi, je to stav dočasný. osobně to u OP2 řeším tak, že jsem si koupil redukci z micro usb, kterou s sebou nosím neustále v peněžence. je to určitě elegantnější a praktičtější, než tahat celý kabel ;)

František Vojtech

21. 1. 2016, 10:28

Ach jo, tento kousek by se mi líbil, ale nevím, jestli bych si tolik polepšil. Mám OnePlus One (64GB, Android 6.0.1).
Co myslíte?

Marek Kortus

20. 1. 2016, 23:54

Velice dlouho o tomto přístroji přemýšlím a stále nevim, jestli těch 650€ za to stojí….

Ján Valkovič

20. 1. 2016, 19:55

Donedavna som si hovoril:
– Nechcem nic, co ma Snapdragon 810, zerie vela baterky a prehrieva sa
– Nechcem phablet, 5.5″ je uz vela
– 2k displej nechcem, rozdiel oproti FHD nevidno a ma vacsiu spotrebu

A teraz mam Nexus 6P, so Snapdragonom 810, 5.7 palcovym QHD displejom a som rad, ze som si ho kupi :-)
Moj nazor na Snapdragon 810 zmenil prave Nexus 6P.
Nazor na QHD displej zmenilo, ked som pustil zaroven rovnake video na Galaxy S6 a Nexuse 5 a porovnaval ako to vyzera.
A 5.7″ … vyhoda velkeho displeja prevazi, ze palcom pravej roky dosiahnem len na „S“, na „A“ uz nie :-)

Nexus 6P je skvely telefon. A pre mnohych bude prave Nexus 6P telefon, ktory bura predsudky …
(a pre mnohych nie :-) )

Videa vypadají mnohem lépe na FullHD 5.5″ IPS IGZO panelu než na 5.7″ QHD AMOLEDu u Samsungu.

Rozdíl v ppi je neznatelný, co je ale znatelné jsou mnohem lepší barvy na IPS než na AMOLED.

Mnohem kvalitnější černá na IPS IGZO FullHD panelu od JDI.

Dalším prvkem hovořícím pro IPS je FullHD rozlišení při sledování videa. FullHD video vypadá mnohem lépe a věrohodněji na FullHD IPS než na QHD AMOLED.

Mám oba dva vedle sebe takže to jsem schopnej porovnat.

Výborná recenze, o koupi je uvažoval, ale zatím vystačím se svým Nexusem 5:-)

Daniel Rokos

20. 1. 2016, 18:28

Nexus 5X nestačí na Nexus 6P.Mám ho od samého představení a nic moc.

Daniel Rokos

20. 1. 2016, 18:20

Díky za recenzi.Čekal jsem na ní hodně dlouho.Těd už vím že nákup Nexus 6P stojí opravdu za zvážení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat