6,5palcové zařízení s Windows 10 Mobile odhaleno v GFXBench

6,5palcové zařízení s Windows 10 Mobile odhaleno v GFXBench
2015-12-01T08:15:29+02:00
• 1. 12. 2015

Mezi telefony s Windows je jen velmi málo phabletů, které by velikostí své úhlopříčky uspokojily i ty nejnáročnější zákazníky. To se však brzy může změnit, ruský výrobce Dexp totiž připravuje phablet s úhlopříčkou displeje 6,5 palce, což je opravdu hodně a takový telefon má již hodně blízko k menšímu tabletu.

Přístroj byl odhalen po otestování v GFXBench, bohužel uniklé specifikace naznačují, že se s největší pravděpodobností bude jednat o velmi skromně vybavený model, který bude sice velký, ale výbava velkolepá nebude.

Již zmíněný displej by měl disponovat rozlišením jen 1279 x 720 pixelů, což je velmi málo i na některé menší telefony. Procesorem by měl být čtyřjádrový Snapdragon se slabším výkonem, pravděpodobně půjde o Snapdragon 210 a operační paměť také příliš nepotěší, je to jen 1 GB. Grafický čip Adreno 305 má již také své nejlepší roky za sebou, a uživatel se tedy bude muset spokojit s velmi omezeným výkonem.

Dexp-Ixion-W-5

Kompletní název nového zařízení je Dexp Ixion W 5 a únik mimo jiné odhalil i rozlišení fotoaparátu, které by mělo činit 13 MPx u hlavního snímače a 5 MPx u přední kamerky. I přes takovéto rozlišní půjde videa natáčet bohužel jen v rozlišení 480 P, což je pravděpodobně zapříčiněno omezením použitého procesoru.

Kdy přesně dojde k představení telefonu, zatím není známo, stejně tak se ani neví, kolik bude stát a zda ho půjde zakoupit i v České republice. Pokud by se vyskytly bližší informace, budeme vás o tom informovat.

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat