Apple TV – nový systém v čele se Siri

Apple TV – nový systém v čele se Siri
2015-09-09T20:35:42+02:00
• 9. 9. 2015
1

Po letech čekání byla po boku nových iPhonů a iPadů představena nová Apple TV. Ta nabídne zcela nový vzhled a trochu se pozmění i její funkcionalita. Bude totiž zaměřená i na hraní her a má se tak jednat o levnou herní konzoli. Velkou novinkou pak bude integrovaná hlasová asistentka Siri s novým systémem pojmenovaným tvOS.

appletv3

Apple při představování nové Apple TV přímo mluvil, že budoucnost televize jsou aplikace. Základní body nové generace jsou pak výkonný hardware, moderní systém, nové uživatelské rozhraní, vývojářské nástroje a App Store. Nová Apple TV přichází ve velmi podobném designu jako předchozí generace. Novinkou je ale zcela přepracovaný ovladač. Ten disponuje v horní části dotykovou plochou pro pohodlné ovládání. Dále pak na ovladači nalezneme tlačítko menu, displej, Siri a standardní klávesy pro pozastavení a ovládání hlasitosti.

apple-iphone-6s-live-_1460 apple-iphone-6s-live-_1415

Operačním systémem je pak tvOS. Zcela nové je pak rozhraní oproti předchozí generaci. To nabízí plochý moderní vzhled a především plně využívá hlasovou asistentku Siri. Ta vám pomůže v mnoha ohledech. Zajímavé je třeba pokud koukáte na film, změškáte například co zrovna někdo řekl, tak stačí říct „what did he said?“ a Siri vám obraz automaticky posune o 15 sekund zpět. To je jen jedno z mnoha jejích využití. Ptát se jí ale můžete třeba i na výsledky sportovních akcí či počasí.

apple-iphone-6s-live-_1520 apple-iphone-6s-live-_1759

Samozřejmě pak máte v televizi dostupný obsah z iTunes, tedy všechny filmy, videa, samozřejmě Apple Music a Apple navázal partnerství i se službami jako HBO Now. V systému pak bude dostupný AppStore, kde budete moci stahovat další aplikace a hry. Pro ovládání her bude sloužit i právě dodávaný ovladač s dotykovou plochou. Hrát můžete dokonce třeba i ve dvou, pokud máte dva ovladače či můžete jako ovladač využít i váš iPhone či iPod Touch. Potěšující zprávou je, že na Apple TV poběží všechny hry, které fungují na iOS. K dispozici budou ale i specializovaný hry optimalizovaný právě na velkou TV.

Uvnitř potom tepe 64-bitový procesor Apple A8. Pro párování s ovladačem slouží Bluetooth 4.0. Oblast konektivity doplňuje Wifi 802.11ac s technologií MIMO. Cena pak bude dle varianty – 32  GB za 149 dolarů a 64 GB za 199 dolarů.

apple-iphone-6s-live-_1787

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Olda Jakubec

10. 9. 2015, 20:37

bohizel pro bananove republiky jako je ta nase siri k dispozici nebude,bude dodavan jiny ovldac bez mikrofonu….misto nej tlacitko vyvolavajici spotlight a vyhledavat se bude rucne

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat