Nové iPady – iPad Pro a iPad mini 4

Nové iPady – iPad Pro a iPad mini 4
2015-09-09T19:58:48+02:00
• 9. 9. 2015

Kromě iPhonů Apple také představil nové iPady. To je velmi netradiční, protože tyto tablety bývají poslední roky představovány na samostatné akci v říjnu. Každopádně jsme se dočkali celkem dvou nových iPadů. První s přídomkem Pro je úplná novinka v segmentu Applu, jelikož nabízí dvanáctipalcový displej. Druhý dnes představený je pak nástupce iPadu mini.

Screenshot_5

Applu se daří na trhu se smartphony, a do jisté míry se dá říci, že i svět chytrých hodinek podchytil správně. To se ale již nedá tvrdit o tabletech. V tomto segmentu došlo ke zpomalení vývoje, což se samozřejmě odrazilo na prodejích iPadů. Zřejmě je i toto hlavním důvodem, proč Apple vytvořil zcela nový iPad s přívlastkem Pro.

Screenshot_6

Apple moc dobře věděl, proč má uvést nový a hlavně větší tablet. iPad Pro je určen zejména pro práci, ale ne jen pro tu kancelářskou. Má se jednat i o zařízení pro kreativní lidi. Nabídne lepší možnosti, jako je tvoření hudby nebo malování. Jakoby Apple rovnou zaútočil na produkty Surface.

Screenshot_8 Screenshot_9 Screenshot_10

iPad Pro nabízí 12,9palcový displej s rozlišením 2732 x 2048 pixelů. Díky těmto rozměrům dostáváme opravdu velké zařízení, které by mělo nabídnout trhu přesně to, co potřebujete pro zábavu i pro práci. Aby toho nebylo málo, Apple si pohrál s obnovovací frekvencí displeje. Ta je proměnlivá podle toho, co se na zobrazovacím panelu děje. Díky tomu lze ušetřit energie u statického obrazu.

Screenshot_11

Screenshot_12 Screenshot_13

Na obrázku výše můžete vidět porovnání normálního a většího Pro tabletu. Apple dokonce uvádí, že pokud vezmete běžný iPad na výšku, tak se plocha displeje vleze na iPad Pro, pokud ho budete mít na šířku. I tak vám zbude dostatek prostoru pro spuštění další aplikace. I zde totiž funguje vylepšený multitasking, kde můžete mít spuštěny dvě aplikace najednou.

Screenshot_14 Screenshot_15

Samozřejmě se nezapomnělo na otázku výkonu. iPad Pro je poháněn procesorem A9X, jenž nabízí lepší specifikace než předchozí generace, jak je očekáváno. Ačkoliv se Apple nechlubí přímo specifikacemi, dá se předpokládat, že má procesor k dispozici minimálně 2 GB RAM.

Screenshot_16 Screenshot_17

Taktéž se můžete podívat na grafy představující nárůst výkonu u všech tabletů od Applu. Oproti původnímu modelu nabízí iPad Pro 22x výkonnější procesor a 360x více výkonu v oblasti grafiky.

Screenshot_18

Kromě lepších specifikací zde najdeme taktéž i rovnou čtveřici reproduktorů, přičemž je každý umístěn poblíž rohu zařízení. Díky tomu dostaneme prostorový zvuk, ať držíme iPad Pro v jakékoliv poloze.

Ještě zůstaneme u porovnání s prvním iPadem. Novinka váží jen o 0,03 lb. Co se týče tloušťky, tak můžete počítat s 6,9 mm. Jak se dalo očekávat, Apple zůstal u 10hodinové výdrže na jedno nabití.

Screenshot_20

Jelikož se jedná taktéž o pracovní nástroj, Apple zároveň uvedl klávesnici, která je propojena s iPadem skrze magnetický konektor. Ten slouží pro uchycení, přenos dat a také dodává energii.

Screenshot_21 Screenshot_22

Pamatujete si, jak Steve řekl, že nikdo nepotřebuje stylus? Asi to již není pravda, jelikož došlo na představení Appel Pencil. V podstatě se jedná o stylus, který v sobě obsahuje elektroniku, jenž zjišťuje tlak a úhel náklonu. Díky tomu lze malovat na iPadu Pro.

Screenshot_23

Samozřejmě vás zajímá cena nového většího tabletu. Za 32GB model zaplatíte 799 dolarů, přičemž nejvybavenější model se 128 GB a LTE přijde na 1079 dolarů. Samotný stylus si musíte dokoupit za 99 dolarů a klávesnice přijde na 169 dolarů. Novinky budou dostupné od listopadu.

 Screenshot_24

Screenshot_25

Taktéž došlo na představení nového iPadu Mini 4, ale jemu nebyla věnovaná pozornost. V podstatě bylo řečeno, že vzali iPad Air 2 a vměstnali jeho výkon do těla mini verze.

Screenshot_26

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat