Samsung Exynos M1 Mongoose – už i vlastní procesorová jádra?

Samsung Exynos M1 Mongoose – už i vlastní procesorová jádra?
2015-08-17T17:58:07+02:00
• 17. 8. 2015

Samsung již nějakou dobu ve svých telefonech používá procesory z vlastní výroby. Tím se tak stává konkurencí pro celou řadu výrobců těchto čipů. Podle posledních zpráv se však tato jihokorejská společnost uchyluje k netradičnímu kroku. Tím by měla být tvorba vlastních jader procesoru.

Samsung-Exynos1

Procesory Exynos, které v současnosti Samsung ve svých telefonech používá, využívají kombinace výkonných ARM Cortex A57 jader a úsporných ARM Cortex A53 jader. A právě ta by měla být v budoucnu nahrazena jádry vlastní výroby. Na internetu nyní unikly snímky z benchmark testu. Novinky, na kterých Samsung právě pracuje, by měly nabídnout mnohem více výkonu než nabízí současný nejvýkonnější procesor Samsungu – Exynos 7420.

Výsledky testů byly pořízeny v Číně a lze si všimnout výkonnosti procesoru Samsung Exynos M1 Mongoose  jak v běžném režimu, tak ve dvou úsporných režimech. A výsledky jsou skutečně zajímavé. Samozřejmě je obtížné vyvozovat nějaké předčasné závěry, protože nevíme, na jakém zařízení byl test prováděn. Existuje celá řada faktorů, které mohou tyto výsledky výrazněji ovlivnit.

Bez názvu

Očekává se však, že Exynos M1 Mongoose by měl vyjít v průběhu příštího roku. Konkurovat by měl tak například Snapdragonu 820. Exynos M1 Mongoose by se mohl objevit například v Samsung Galaxy S7 nebo Galaxy Note 6.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat