Univerzální rychlé odpovědi přichází do Androidu

Univerzální rychlé odpovědi přichází do Androidu
2015-05-26T07:20:40+02:00
• 26. 5. 2015
2

Možnost rychle odpovědět na zprávu, kterou jste dostali, je občas výhodné a někdy i důležité. Bohužel příliš aplikací nevyužívá funkci této rychlé odpovědi, která je už v Androidu po delší dobu. Prakticky by stačilo si jen rozbalit horní lištu, kde na vás bude čekat formulář pro napsání rychlé zprávy, a jen odepsat co je třeba. Bohužel je zde menší problém, se kterým je třeba se nejprve vypořádat.

rychle-odpovedi

A jaký je tedy hlavní problém? Podpora ze strany vývojářů aplikací nebo výrobce samotných zařízení, na kterém je nainstalován Android. Jde tedy o to, že větší společnosti si dělají vlastní UI (nástavba nad OS), která může být nedoladěná a některé funkce jsou opomenuty. Tím pádem uživatel, a víceméně i vývojář, nemá šanci využít. Na druhou stranu funkce rychlé odpovědi již v Androidu zabudována je, tudíž je pouze na samotných vývojářích, zda využijí této příležitosti.

Naštěstí se však objevil vývojář, který tento problém chce vyřešit, tedy po tom, co vypukla velká diskuze o tomto tématu. Na obrázku výše tedy můžete vidět, jak vypadá aktuální verze. Vše by mělo být univerzální, a tedy nebude chybět podpora hlavních aplikací, jako jsou Hangouts, Telegram, WhatsApp nebo Messenger. Ovšem v dalším pokroku brání další nesnáz. Ta spočívá v podpoře této aplikace v systému. Abyste ji tedy mohli řádně využít, musíte mít ROOT zařízení, což může způsobit potíže mnohým uživatelům. Ve videu níže můžete vidět ukázku, jak aplikace zatím funguje.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Lukáš Biel

27. 5. 2015, 10:36

Ve článku máte chybu. Jak píše u videa sám autor, root není potřeba, viz.:
An upcoming app I’ve been making, the reason for two heads up notifications is the stock one and mine. Disabling the stock one seems to be impossible without root. The rest works without root or any modifications to the device.

Pavel Mareš

27. 5. 2015, 11:12

No já jsem psal, že pro řádné využití aplikace je třeba ROOT. A také to, že většina funkcí je už v systému implementována. To není chyba. viz: „Abyste ji tedy mohli řádně využít, musíte mít ROOT zařízení …“ Navíc jde o to, že bez ROOTu se stejně zatím vývojář dál nepohne na zařízení bez Androidu 4.4 (možná že i 4.3) a 5.0.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat