Chromecast konečně umí zrcadlit obrazovku Android telefonu

Chromecast konečně umí zrcadlit obrazovku Android telefonu
2014-06-25T20:54:25+02:00
• 25. 6. 2014
1

Chromecast není žádná novinka, od jeho představení uběhla již dlouhá doba a v průběhu času tomuto „kolíku“ do televize přibylo mnoho funkcí. Dnes na Google I/O umí další novou věc a tou je zrcadlení obrazovky Android telefonu právě do televize.

nexusae0_Cast1_thumb nexusae0_Cast2

Během prezentování nebylo znatelné téměř žádné opoždění obrazu, čili tato nová funkce určitě dobře poslouží i k hraní her na velké televizi. Zrcadlení bude dostupné v rámci aktualizace Play Services v několika následujících týdnech pro vybrané telefony značek HTC, Samsung, LG a také Nexus.

Novinkou Chromecastu je také možnost streamovat do něj, navzdory připojení k rozdílné WiFi síti. Dodnes musel být telefon a chromecast připojen na stejné WiFi. Tím pádem můžete do své televize streamovat odkudkoliv.

Aktualizace se také dočkala aplikace Chromecastu pro Android. Nově zde přibude možnost zobrazovat fotografie z Google+. K dispozici bude vícero kategorií – samozřejmě vaše fotky, ale i například Počasí, Umění nebo různá místa. Slideshow těchto obrázků z internetu potom poběží neustále na vaší televizi 24/7. Budete se také přes Google Now zeptat „co je právě v Chromecastu“, pokud vás daná fotka zaujme.

nexusae0_Backdrop_thumb nexusae0_Backdrop2_thumb

logo-app Chromecast Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Juraj Ondreicka

10. 4. 2015, 16:41

Ono to zrkadlenie zas nie je také terno – v bežných podmienkach zrkadlenie filmov seká až hrôza – podobne aj pri otváraní väčších webových stránok. Na Streaming už sú funkčné mnohé aplikácie: AllConnect, BubbleUPnP, AllCast, Localcast…bohužiaľ Chromecast neprehrá väčšinu Video formátov a Audio funguje len na mp3 (FLAC a WAV môžte zabudnút, čo je škoda lebo väčšina smatfonov tieto podporuje). Navyše Chromecast padá dosť často. Za polovičnú cenu dostanete EZ Cast (cca. 20 eur) kde stremovanie funguje takmer bez zaseknutia, prehrá všetky Audio Video formáty a funguje pod všetkými h.u. aplikáciami dokonca aj na samotnej app. Chromecast.Jojo čínania sú neni obmedzovaní licenčnými zmluvami a obchodnými partnermi…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat