Dotekománie doporučuje #44 – Solid Explorer

Dotekománie doporučuje #44 – Solid Explorer
2014-05-31T12:00:33+02:00
• 31. 5. 2014
1

Jestliže máte ve svém Androidu rádi pořádek a máte neustálou potřebu tento pořádek udržovat, mohlo by vám pomoci dnešní doporučení. Na Android máme mnoho nejrůznějších souborových manažérů, přičemž jsou velmi dobře zpracovány a pomáhají nám procházet jednotlivé soubory jednodušeji. Za jedním z nejpopulárnějších souborových manažerů na celém Google Play stojí polský vývojář Krzysztof Głodowski.

Solid Explorer je souborový manažer, který oplývá velmi dobrým uživatelským prostředím, čímž vám ušetří spoustu času. Solid umožňuje kopírování, mazání, přejmenování souborů a mnoho dalšího, přičemž autor nezapomněl ani na soubory v síti. Pokud používáte některou z CLOUD služeb, jistě oceníte i podporu úprav přímo přes aplikaci, čímž se ztrácí nutnost mít nainstalovány několikery aplikace od CLOUD služeb, které využíváte.

 unnamed (1)_result unnamed (4)_result

Solid Explorer je velmi dobře propracován a nabízí např. funkci záložek, to se hodí především v situacích, pokud často upravujete soubory v daném adresáři. Samozřejmostí jsou funkce, kdy si můžete zvolit pořadí souborů anebo vyhledávat soubory v celém úložišti dle názvu, přičemž stačí zadat několik prvních písmen a aplikace začne ihned vyhledávat.

unnamed (3)_result unnamed (2)_result

Nastavení aplikace nabízí nepřeberné množství úprav, které kompletně změní vzhled celé aplikace. Můžete si měnit barvy složek, pozadí, velikosti ikonek, velikost nápisů, jaké popisky chcete zobrazovat a mnoho dalších. Osobně nejvíce oceňuji možnost nastavení vlastních cest do složek s fotkami, videi a staženými soubory. Taktéž si uživatel může nastavit, jaký adresář se má po spuštění otevřít, čímž se vyhnete  zdlouhavému otevírání hlouběji umístěných složek.

unnamed (5)_result unnamed (6)_result

Solid Explorer vám pomůže dokonce i při řešení volného místa funkcí zobrazení velikostí největších souborů, adresářů, záleží pouze na vás, co si zvolíte. Aplikace umí pracovat i s ROOT adresáři, přičemž můžete jednoduše měnit i práva souborů. Zpočátku se mi moc nezamlouvala levá vysouvací lišta, která obsahuje záložky do různých adresářů, cloud služeb a FTP. Nelze zapomenout na asi nejzajímavější věc celé aplikace, jelikož Solid Explorer umí zobrazit dvě okna vedle sebe, kde můžete pracovat s oběma okny najednou, aplikace v tomto režiimu pracuje stejně jako PC program TOTAL COMMANDER.

unnamed (7)_result unnamed (8)_result

Solid Explorer je k dostání v Google Play ve trial verzi, která je omezena na počet dní, kdy můžete aplikaci používat. Po uplynutí této doby vás Solid požádá o zakoupení. Cena není nijak velká a odpovídá standardům, na které jsme zvyklí, cca je to 42 Kč. Solid Explorer nezbývá než doporučit, jistě nebudete vůbec zklamaní.

logo-app Solid Explorer File Manager Krzysztof Głodowski Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Benjamín Šafář

31. 5. 2014, 16:42

Total Commander je lepší

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat