Huawei Ascend Y300II s Firefox OS na palubě

Huawei Ascend Y300II s Firefox OS na palubě
2013-11-14T10:45:32+02:00
• 14. 11. 2013

Po modelech ZTE Open, Alcatel One Touch Fire a LG FireWeb, spojující operační systém Firefox OS, přichází další přírůstek běžící na této platformě od Mozilly. Tentokrát ji má na starost čínská společnost Huawei, která už při představení tohoto systému přislíbila vývoj minimálně jednoho chytrého zařízení. Dnešní novinka nese název Ascend Y300II a jedná se o brandované zařízení pro španělského operátora Movistar, mimo jiné vlastněného Telefónicou O2.

Huawei Ascend Y300II

Na první pohled cenově dostupné zařízení dostalo tělo v černém přelivu, jehož čelní část vyplňuje 4palcový displej. Uvnitř najdete dvoujádrový procesor taktovaný na 1 GHz a 512MB operační paměť RAM. Majitelé budou mít k dispozici 4GB interní paměť rozšiřitelnou až o 32 GB prostřednictvím slotu na paměťovou microSD kartu.

Zadní část doplněná o logo společnosti Movistar disponuje 5megapixelovým fotoaparátem s přisvětlovací LED diodou, zatímco v přední části čeká VGA kamerka s 3 megapixely. Pravou část těla okupuje kolébka hlasitosti a do levé části přišlo tlačítko pro odemknutí. Softwarovou výbavu zajišťuje operační systém Firefox OS ve verzi 1.2.

Mezi ostatní specifikace můžeme kupříkladu zařadit Wi-Fi modul nebo funkci Bluetooth. Závěrem, co se týče prodejní ceny, ta není prozatím známa. Nicméně s uvedením do prodeje lze počítat v prvním čtvrtletí následujícího roku.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat