Googlu chybí aplikace na focení v Obchodě Play komentář

Googlu chybí aplikace na focení v Obchodě Play [komentář]
2013-11-14T11:50:15+02:00
• 14. 11. 2013
3

Již jednou jsem se rozepsal ohledně porcování systému Android a v poslední době se nic extra nedělo, ovšem Google by neměl zahálet. Dříve bylo v systému obsaženo vše důležité, což bylo z jednoho pohledu velmi pohodlné, ale největší problém se nacházel v samotných aktualizacích.

Pokud chtěl Google vydat novou verzi aplikace Klávesnice, musel vydat nový systém Android. U Nexus zařízení by to nevadilo, ale ostatní výrobci sotva zvládnou vydat vylepšený Android do půl roku od představení. Naštěstí si tohoto všimli v Mountain View a začaly se objevovat aplikace přímo v Obchodě Play.

Možná si pamatujete, když se objevil Kalendář. Všichni najednou měli možnost si aktualizovat ten stávající bez nutnosti shánění vyšší verze Androidu. Google šel dál a dnes nabízí poměrně velkou škálu obsahu skrze Play. Nejenže může rychleji pracovat na vylepšeních, ale nemusí čekat, až bude dokončena nová verze systému.

android-s1-sc

Bohužel si právě dnes můžeme všimnout, že v obchodě Play mu chybí jedna z podstatných aplikací. Při recenzi Nexusu 5 jsme si všimli, že by tato aplikace potřebovala vyladit a zdokonalit. Bohužel je v tuto chvíli jediná možnost, jak vydat novou verzi. Musí dojít k aktualizaci skrze OTA (Over The Air).

To obnáší několik úskalí nejen pro uživatele. Vývojáři v Googlu jsou limitovaní. Pokud by se ale aplikace pro focení nacházela přímo v Obchodě Play, mohli bychom se dočkat častějšího ladění a třeba i přidávání funkcí.

Za celou dobu, co testuji nejrůznější aplikace pro focení od jiných výrobců nebo dodavatelů, jsem si všiml, že právě nativní ze systému Android patří mezi ty nejchudší. Nenabízí rozšířené možnosti a vylepšení je vázáno čistě se systémem.

Nyní si už můžeme všimnout, že třeba aplikace Galerie má svou poloviční náhradu v podobě doplňku Fotky u aplikace Google+. Zde by se tedy ještě slušelo, aby Google zapracoval na samotném porcování a uvolnil další obsah do Obchodu Play.

P1060278-650x365

Ostatně se již nyní proslýchá, že by se mohli i jiní uživatelé dočkat někdy v budoucnu samotného launcheru, který je v tuto chvíli exkluzivně jen pro Nexus 5. Musím si tedy počkat, jestli Google bude pokračovat – aspoň podle mě – v úspěšné strategii.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Daniel Čermák

VIP 14. 11. 2013, 18:06

On ten Kalendář je ale pro Android 4.0.3 a vyšší takže není pravda že by všichni měli možnost aktualizovat ten stávající bez nutnosti shánění vyšší verze Androidu :)

Slovo všichni beru jako že i uživatelé starších verzí Androidu. :)

Ondra Misák

17. 11. 2013, 16:59

Android 2.3 je již ,,mrtvá“ verze Androidu, Již dávno ji skončila podpora ze strany GOOGLE, Nechápu tedy, proč by pro ni měl vycházet nový kalendář. Moc puntičkaříte :P Radši si kupte nový Nexus 5 a budete spokojen :D

Daniel Čermák

VIP 17. 11. 2013, 22:14

neříkám že by pro ni musel vycházet kalendář, jen narážím na tu větu kterou jsem ocitoval :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat