Neken předvedl modely NX a N6

Neken předvedl modely NX a N6
2013-09-23T11:00:49+02:00
• 23. 9. 2013

Dvojici vzájemně blízkých zařízení představil v tomto týdnu na mobilní trh čínský výrobce Neken. Zařízení nesou označení N6 a NX, přičemž jejich rozdíly jsou pouze v předinstalovaném operačním systému. Zároveň hardwarová výbava nabídne často přítomné prvky, což již nemůže nikoho nepřekvapit, ale to se nakonec odráží i na prodejní ceně.

Neken NX - zařízení

Novinky Neken N6 společně s NX mají 5palcový displej zaujímající Full HD rozlišení. Výkon zařízení dodává čtyřjádrový procesor MT6589T od MediaTeku taktovaný na 1,5 GHz, operační paměť RAM o velikosti 1 GB a doplňuje ho 16GB interní paměť. Navíc je nutno dodat, že model N6 na trh dorazí také ve verzi Advanced s 2GB operační pamětí RAM, 32GB vnitřní pamětí.

Záda telefonů ponesou 13megapixelový fotoaparát nebo baterii s kapacitou 2000 mAh. Čelní část vyplňuje 5megapixelová kamerka pro videohovory. Odchylku lze zpozorovat u uživatelského rozhraní, kde N6 běží na operačním systému od Androidu, zatímco NX v sobě skrývá platformu Ali Cloud OS plně kompatibilní s Androidem. Nakonec Neken stanovil cenu u N6 na 244 dolarů (tj. v přepočtu 4 646 Kč) a NX na 270 dolarů (tj. 5 141 Kč) bez daně a dalších poplatků.

Neken N6 Neken NX

Zdroje: gizchina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat