iPhone 5s s dvoujádrem Apple A7 je momentálně nejrychlejší telefon

iPhone 5s s dvoujádrem Apple A7 je momentálně nejrychlejší telefon
2013-09-20T08:00:03+02:00
• 20. 9. 2013
2

Protože Apple při své konferenci nezmínil konkrétnější detaily o procesoru Apple A7 a o kapacitě paměti RAM také nepadlo ani slova, na internet se dostaly jejich konkrétní parametry. Zároveň byl nový procesor, který je jako první v mobilních telefonech založen na 64bitové architektuře, podroben prvním výkonnostním testům.

appletownhall-869_575px

Apple A7 je sice pouze dvoujádrový, tedy stejně jako předchozí generace, se kterou má společnou i hodnotu paměti RAM – 1 GB, avšak ve většině výkonnostních testů poráží i konkurenční čtyřjádra. Za to může nejen 64bitová architektura, ale zřejmě i působivá optimalizace systému na míru procesoru A7. Ten je postaven na 28nm výrobním procesu od Samsungu. iPhone 5s se tak stává se svým dvoujádrem nejvýkonnějším a nejrychlejším telefonem na trhu a použité řešení zajistí i dobrou výdrž baterie.

58166

V testu je zajímavé i velmi dobré umístění iPhonu 5c, který se svým Apple A6 předstihl většinu konkurence. Druhý graf nám ještě ukazuje, jak se vyvíjela kapacita RAM časem. Vidíme, že Apple navyšuje v posledních letech převážně jednou za dva roky a u „S“kových modelů kapacitu zachovává. A stačí to. memcapacitysm

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

neobjektivní, kdyby si takhle Snqpdragon prizpusobil na miru svuj procesor k nejakemu telefonu, vysledky by byly jine

Ono je to hlavně blbost, protože jeden test řekne kulové o výkonu CPU :) Třeba v testech od Futuremark dostává iPhone5 naprdel neskutečně, takže se mi moc nezdá, že by iP5 byl tady na 5 místě :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat